Περσινά ξινά σταφύλια, η νομοθετική ρύθμιση αποφυλάκισης Ρίκκου

Αν η νομοθετική ρύθμιση που προηγήθηκε για να αιτηθεί και να images-1πετύχει την αποφυλάκιση του ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκκος Ερωτοκρίτου είναι στις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές που εγκρίθηκαν και άλλοι νομοι με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο τόπος  σε οικονομικά και κοινωνικά πισωγυρίσματα και σε εξευτελισμό των  θεσμών,  τότε είναι αργά για δάκρυα. Πόσο μάλλον για φωνές και διαμαρτυρίες ιδιαίτερα όταν οι κατήγοροι για την αποφυλάκιση του τέως, ψήφιζαν ομόφωνα τον περασμένο Μάιο νόμο για τις αποφυλακίσεις. Δεν ήξεραν ; Ας ρώταγαν. Και επειδή ο Ρίκκος είναι γάτα άρπαξε την ευκαιρία , φόρεσε στραβά το καπελάκι  του και βγήκε από τα κελιά των Κεντρικών Φυλακών.Προφανώς τώρα θα κάνει ελεύθερος τα μπανάκια του στις γαλάζιες παραλίες της Λεμεσού.

Το  ΑΚΕΛ όπως και άλλα κόμματα  επέκριναν  έντονα  το Προεδρικό γιατί αποφυλάκισε προτού εκτίσει την ποινή των 3,5 χρόνων   ο «άριστος των αρίστων » Ρίκκος και παρέμεινε στη φυλακή μόνο 17 μήνες. Εκείνο όμως που δεν έλεγαν και αποσιωπούσαν ήταν πως όλοι οι βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα το νόμο. Η επιτροπή Νομικών που αποτελείτο από τους Γιώργο Γεωργίου (πρόεδρο της επιτροπής), Δημήτρη Δημητρίου, Άριστο Δαμιανού, Ευανθία Σάββα, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Πανίκο Λεωνίδου. (οι δύο πρώτοι του ΔΗΣΥ, οι άλλοι δύο του ΑΚΕΛ και δύο του ΔΗΚΟ)  στην έκθεση τους προ την ολομέλεια της Βουλής πρότειναν ομόφωνα την έγκριση του νόμου .Τώρα οι του ΑΚΕΛ άλλαξαν το αφήγημα τους και στρέφουν τα πυρά της κριτικής τους  στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης.Για τις δικές τους ευθύνες …μούγγα οι βουλευτές.

Τώρα φημολογείται πως βουλευτές του ΔΗΚΟ συζητούν τροποποίηση του νόμου που ομόφωνα ψήφισαν.

Περσινά ξινά σταφύλια.Το πουλίν επέτασεν…

Το περασμένο Σαββατο το μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ και βουλευτής, Αριστος Δαμιανού προέβη σε μια δήλωση αναφέροντας   τα πιο κάτω :

« Σε σχέση με την αποφυλάκιση του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και την ομόφωνη απόφαση της Βουλής για τις αποφυλακίσεις, σημειώνουμε τα εξής:
Αυτό που ομόφωνα ψήφισε η Βουλή είναι για την έμπρακτη παραχώρηση του δικαιώματος στον φυλακισμένο να καταθέτει αίτημα προς εξέταση έξι μήνες πριν αποκτήσει το δικαίωμα για αποφυλάκιση. Αυτό έγινε για να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση που σημειωνόταν μέχρι την εξέταση του αιτήματος, η οποία πολλές φορές πρακτικά ακύρωνε την όποια δυνατότητα για υπό όρους πρόωρη αποφυλάκιση. Πρόνοια του Νόμου που υπήρχε από το 1996.
Η απόφαση για αποφυλάκιση ή όχι ανήκει αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του Συμβουλίου Αποφυλάκισης. Αυτό αποφασίζει για το πώς χειρίζεται την κάθε περίπτωση βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που υπάρχουν στο Νόμο. Το Συμβούλιο Αποφυλάκισης θέτει και τους όρους αποφυλάκισης. Επομένως, αν κάποιος πρέπει να ελεγχθεί είναι το Συμβούλιο Αποφυλάκισης για το πώς και πότε άσκησε τη διακριτική του ευχέρεια για την αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.»
Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ αντέδρασε στην απόφαση του Συμβουλίου για αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, έχοντας υπόψιν το σημαντικό αξίωμα που κατείχε και τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε.»

Οσο για  αυτοκριτική καμιά αναφορά.Πήγε και αυτή διακοπές όπως όλοι που με χαρωπά τα χέρια ψηλά ψήφιζαν το νόμο ομόφωνα!!

Α.Γκ.