Την παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη για τη Σχολή χαρακτικής του Χαμπή, ζητά ο Δ. Χριστόφιας

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο θέμα της Σχολής χαρακτικής του Χαμπή Τσαγγάρη ζητά με επιστολή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στην οποία αναφέρει ότι «αυτό που γίνεται στην Πλατανίστειαimages-1 copy 2 αποτελεί δολοφονία του Πολιτισμού».

Στην επιστολή του ημερομηνίας 26 Ιουλίου, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο κ. Χριστόφιας, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, του αναφέρει ότι “δεν ξέρω αν γνωρίζεις – αν δεν γνωρίζεις μάθε – οι άνθρωποί σας στη Λεμεσό και στην Πλατανίστεια μετατρέπονται και σε νεκροθάφτες του Πολιτισμού».

«Ο Χαμπής είναι χαράκτης διεθνούς εμβέλειας, μαθητής του διάσημου Τάσσου. Ξοδεύει μόνο, δεν ζητά και δεν έχει κανένα οικονομικό έσοδο. Έχει ως έσοδο πολλαπλάσιας αξίας την ψυχική ικανοποίηση να διδάσκει και να δημιουργεί χαράκτες σε όλη την Κύπρο», προσθέτει.

«Η Σχολή Χαμπή», συνεχίζει, « έδωσε αξία σε ένα άσημο τουρκοκυπριακό χωριό, που λέγεται Πλατανίστεια. Η αχορταγία του μουχτάρη και της συζύγου του αποτέλεσε και αποτελεί έρεισμα για κάθε παρανομία και απύθμενο μίσος ώστε να διαλύσει τη Σχολή και το θεάρεστο έργο του Χαμπή».

Αναφέρει, επίσης, ότι «αυτό που γίνεται στην Πλατανίστεια αποτελεί δολοφονία του Πολιτισμού. Εάν υπάρχει κράτος σε αυτό τον τόπο – πράγμα για το οποίο διερωτώμαι – θα έπρεπε έως τώρα να πατάξει τις παράνομες πράξεις της Τοπικής Αρχής, αλλά και της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, αντί να αδιαφορεί και με διάφορα προσχήματα να συμβάλλει στο να μπει ταφόπλακα στο θαυμάσιο έργο και στην προσφορά του Χαμπή».

«Αναμένω την άμεση παρέμβασή σας για να τερματιστεί αυτό το αίσχος», καταλήγει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.