Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είχε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη imagewΤσίπρα είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τις καταστροφικές πυρκαγιές, μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το ΑΚΕΛ προτίθεται να καταβάλει το ποσό των 5.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που θα ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη των πληγέντων, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι το κόμμα του θα συμβάλει κατά το δυνατόν στην ενθάρρυνση και άλλων φορέων να παράσχουν υλική και χρηματική βοήθεια.

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στη σημασία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και στην ανάγκη επίτευξης θετικού αποτελέσματος σε αυτές.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό αντάλλαξαν «απόψεις για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και για τις προοπτικές που διανοίγονται με τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο».

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επανεκκινήσουν – και αυτή τη φορά να πάνε μέχρι το τέλος, όχι στη βάση της οποιασδήποτε λύσης, αλλά σε ό,τι έχει συμφωνηθεί με επανειλημμένα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, των δυο κοινοτήτων και το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο», εκτιμώντας ότι υφίστανται περιθώρια για λύση του Κυπριακού υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει πολιτική βούληση.