Σε εξέλιξη η διαδικασία για την κράτηση των τριών υπόπτων για μίζες στο ΣΑΠΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για έκδοση διατάγματος κράτησης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου εναντίον των τριών υπόπτων, που συνελήφθηκαν το Σάββατο, σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση που αφορά το ΣΑΠΑ.0.3AC

Πρόκειται για τον επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργο Σιαήλη, τον Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας MEDCO Αντρέα Χειμαρίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΝΕΜΕΣΙΣ Κυριάκο Χρυσοχόο.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι του Γιώργου Σιαήλη ζήτησαν να διαχωριστεί η διαδικασία για τον ίδιο, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο, το οποίο θα εξετάσει το αίτημα κράτησης και για τους τρεις υπόπτους.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, στην κατάθεσή του ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας μίλησε για ομάδα στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, ο Ευτύχιος Μαληκκίδης, Δημοτικοί σύμβουλοι και εργολάβοι του έργου, οι οποίοι χρέωναν με έξτρα εργασίες το ΣΑΠΑ με σκοπό να έχουν περισσότερο οικονομικό κέρδος.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, τέλη του 2013 ο Χρίστος Δρακόπουλος συναντήθηκε με τον Σάββα Βέργα για να συζητήσουν το διακανονισμό των έξτρα εργασιών της εταιρείας ENVITEC και του ζήτησε όπως έχει συναντήσεις με Δημοτικούς συμβούλους για να μπορέσει να έχει έγκριση για το έξτρα ποσό που ζητούσε. Ο κ. Βέργας φέρεται να διευθέτησε συνάντηση με δυο Δημοτικούς συμβούλους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, όπου – σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο – ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιαήλης αποδέχτηκε την πρόταση Δρακόπουλου με οικονομικό αντάλλαγμα . Όταν τελικά εγκρίθηκε το έξτρα ποσό, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν στο Δικαστήριο, ο Γιώργος Σιαήλης μετέβη δυο φορές στην Αθήνα και φέρεται να πήρε από τον Χρίστο Δρακόπουλο το ποσό των 100.000 ευρώ το οποίο φέρεται να μοίρασε με τον κ. Βέργα.

Οι άλλοι δύο ύποπτοι, σύμφωνα με τον ανακριτή, Αντρέας Χειμαρίδης και Κυριακός Χρυσοχόος φέρεται να χρημάτιζαν με μεγάλα ποσά την ομάδα Βέργα- Μαληκκίδη με σκοπό να εισπράττουν έξτρα ποσά από εργασίες της Β` φάσης του έργου. Επίσης σύμφωνα με μαρτυρία, οι δυο ύποπτοι των εταιρειών Μedco και Nemesis κατά την εκτέλεση των εργασιών του αποχετευτικού φέρεται να έδωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ως χορηγίες στο Δήμο Πάφου ώστε να εγκριθούν έξτρα εργασίες για να αυξηθεί το κόστος των συμβολαίων τους.

Οι τρεις ύποπτοι αντιμετωπίζουν 14 συνολικά κατηγορίες ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις σε συνεργασία με τη ΜΟΚΑΣ για εντοπισμό τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο εξωτερικό.