Νέο «μέτωπο» με την Ε.Ε. ανοξε ο Τραμπ

Νέα βεντέτα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε μετά τη δήλωση του ότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ είναι εχθροί στο εμπόριο.

From L-R, European Council President Donald Tusk, German Chancellor Angela Merkel, U.S. President Donald Trump, French President Emmanuel Macron and Japanese Prime Minister Shinzo Abe walk after a family photo during the G7 Summit in Taormina, Sicily, Italy, May 26, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς πως είναι εχθροί είναι «ψεύτικες ειδήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, απαντώντας με αιχμηρό τρόπο στον αμερικανό πρόεδρο.

«Η Αμερική και η ΕΕ είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί διαδίδει fake news» έγραψε στο Twitter ο Τουσκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο δίκτυο CBS και μεταδόθηκε χθες, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία, η ΕΕ και η Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, οι «εχθροί» των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές χώρες, αυτό δεν σημαίνει τίποτα… Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές» σημείωσε.