Χουριέτ:Συμφώνησαν φόρμουλα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό

newego_LARGE_t_1101_54433230_type12713Φόρμουλα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό συμφώνησαν να βρουν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, και ανέθεσαν καθήκοντα στους υφυπουργούς εξωτερικών των δύο χωρών.

Πηγές της Χουριέτ αναφέρουν ότι οι πλευρές θα αναμένουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες γεώτρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας πριν τις 25 Δεκεμβρίου και να επιστρέψει το Μπαρμπαρός στην Τουρκία. Η επόμενη γεώτρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σχεδιάζεται να γίνει 2-3 μήνες αργότερα και μέσα σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουν να βρουν μια φόρμουλα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η εφημερίδα Σαμπάχ επίσης αναφέρει ότι αναμένεται να γίνουν βήματα έπειτα από τις 24 Δεκεμβρίου με την ολοκλήρωση της γεώτρησης και την αποχώρηση Μπαρμπαρός. Επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα δεσμεύεται για το διαμοιρασμό των εσόδων από το φυσικό αέριο μεταξύ της τ/κ και της τ/κ κοινότητας.