Ταϊλάνδη:Ξεκίνησε η τελική επιχείρηση διάσωσης και των υπόλοιπων πέντε από το σπήλαιο

Τα  19 μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στην τρίτη φάση της επιχείρησης για τη διάσωση των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους που παραμένουν 2469526ακόμη παγιδευμένα μέσα στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης,  μπήκαν στο εσωτερικό του, γνωστοποίησε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ότι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και τα πέντε άτομα που παραμένουν στο σπήλαιο θα βγουν ταυτόχρονα, καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Μετά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών οι οποίοι σε διάστημα 48 ωρών έχουν απεγκλωβίσει 8 παιδιά από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, έχουν ξεκινήσει τρίτο και σημαντικότερο μέρος της επιχείρησης ώστε να βγουν με ασφάλεια τα εναπομείναντα 4 παιδιά και ο προπονητής τους.

«Η υγεία των πέντε ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο είναι ακόμη καλή» είχε τονίσει τη Δευτέρα ο επικεφαλής της επιχείρησης  Ναρονγκσάκ Οσατανακόρν προσθέτοντας πως οι διασώστες θα ξεκινήσουν ξανά την επιχείρηση απεγκλωβισμού των πέντε ακόμη ανθρώπων

Ερωτηθείς εάν οι εναπομείναντες τέσσερις μικροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους θα διασωθούν όλοι μαζί στην επόμενη επιχείρηση, ο ίδιος είχε απάντησε πως «εξαρτάται από το σχέδιο. Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο για τέσσερις ανθρώπους επομένως εάν θέλουν να βγάλουν πέντε στην επιφάνεια (την ίδια ώρα), τότε πρέπει να αλλάξουμε το σχέδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τελικά όπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί της Τρίτης, και τα πέντε άτομα θα βγουν μαζί.