Τουρκία: 22 πρόεδροι και 17 πρωθυπουργοί στην ορκωμοσία Ερντογάν

 

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκιία, την Δευτέρα 9 Ιουλίου, όπως αναφέρει σε  ανακοίνωσή της η ρωσική κυβέρνηση.erntogan

Τουλάχιστον 22 πρόεδροι χωρών και 17 πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι κυβερνήσεων και πρόεδροι των εθνικών κοινοβουλίων αναμένεται να παραστούν στην τελετή.

Μετά την τελετή στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν θα παραχωρήσει λαμπρή δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο στις 1800, όπου θα κάνει την πρώτη του δήλωση ενώπιον εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αποστολών στην Άγκυρα, βουλευτών και προσώπων από τον χώρο των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς και δημοσιογράφων.

Μετά την δεξίωση, στις 21:00, ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου καθώς και τα ονόματα άλλων αξιωματούχων που θα αναλάβουν ανώτατες θέσεις σε υπηρεσίες και γραφεία της προεδρίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι στο Υπουργικό μπορεί να συμμετάσχουν και ονόματα από τη Βουλή.

Τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την άφιξη του χθες στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκει η ορκωμοσία των βουλευτών, υποδέχτηκε ο πρόεδρος της βουλής Ισμαήλου Καχραμάν με στρατιωτική τελετή.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το κόμμα του μαζί με το ακροδεξιό κόμμα ΜΗΡ διαθέτουν την πλειοψηφία της βουλής. Επανέλαβε ότι την Τρίτη θα επισκεφθεί την κατεχόμενη Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν ακολουθώντας την παράδοση. Την Τετάρτη και Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.