Η Αδούλωτη Κερύνεια καλεί τους δημοσιογράφους να απαλλαγούν από το γλωσσάριο

 

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια καλεί τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν τον εαυτό τους, το ρόλο τους και να απαλλαγούν από ήδη χρησιμοποιούμενο «γλωσσάριο» καθώς επίσης να απωθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες.imagew-3.aspx

Σε ανακοίνωση του, με αφορμή την πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ να υιοθετηθεί κοινό γλωσσάριο μεταξύ των δημοσιογράφων, αναφέρει πως αυτό έχει ως στόχο να μην θίγεται η Τουρκία και οι εδώ εγκάθετοι τους. Σημειώνει πως ήδη χρησιμοποιείται γλωσσάριο απαράδεκτο για τη φύση του Κυπριακού Προβλήματος, το οποίο πρέπει «να ενεργήσουμε όλοι να το αποβάλουμε και όχι να προσθέσουμε και άλλο τέτοιο, φιλοκατοχικό και διχοτομικό «γλωσσάριο».

Χαρακτηρίζει επίσης απαράδεκτο να γίνεται λόγος για σύσταση και άλλης δικοινοτικής επιτροπής για συζήτηση του θέματος. «Απλά και μόνο η σύσταση τέτοιων δικοινοτικών επιτροπών όπως είναι και άλλες που υπάρχουν και λειτουργούν (Παιδείας, Αστυνομίας κ.λ.π.)  συνιστά αποδοχή της κατοχής και δημιουργούνται έτσι τετελεσμένα, κάτι που είναι και αντισυνταγματικό με βάση το ισχύον Σύνταγμα και τα οποία προεξοφλούν και τη λύση που δεν είναι αυτή που προνοεί το Διεθνές Δίκαιο και θέλει ο κυπριακός λαός», καταλήγει.