Οικολόγοι:Εμπλουτίστηκε η ανθολογία παιδικών παραμυθιών με τον …Πινόκιο

 Επιχειρείται να κουκουλωθεί το  σκάνδαλο με το συμβόλαιο της Χρ.Γιωρκάτζη

Ο Bουλευτής των Οικολόγων κ. Περδίκης, δήλωσε ότι σήμερα η ανθολογία των παιδικών παραμυθιών εμπλουτίστηκε με ακόμα ένα παραμύθι. Όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, μαζί με την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Κοντορεβυθούλη αλλά κυρίως τον Πινόκιο, τώρα θα λέμε στα παιδιά μας πως υπογράφει ο Πρόεδρος τα συμβόλαια.Untitled-273-490x310

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι φιλοξενούμενοι στην Επιτροπή όπως δήλωσε ο κ. Περδίκης ανέφεραν ότι ο κ. Δρουσιώτης έδωσε σε μία γραμματέα, η οποία δεν θυμάται τίποτα, δύο συμβόλαια και πήρε ενώπιον του Προέδρου ένα συμβόλαιο και το υπέγραψε.

Πρόκειται για μία κοροϊδία που επιθυμούν κάποιοι να το πιστέψουν, τόσο οι Bουλευτές όσο και κυπριακός λαός, για να κουκουλωθεί αυτό που πολλοί θεωρούμε πέτρα του σκανδάλου. Συγκρούσεις συμφερόντων σε σχέση με τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας και μοχλός πίεσης στην κ. Γιωρκάτζη, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος καλύπτοντας τα φαύλα.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την λύπη του γιατί σήμερα ήρθε σε αντιπαράθεση με αξιωματούχους, αλλά αυτό επιβλήθηκε για να αναδειχθεί η αλήθεια, που τελικά που δεν αναδείχθηκε.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της διαδικασίας που ακολουθείται σε σχέση με τις ποινικές ευθύνες τραπεζικών στελεχών αναφορικά με το σκάνδαλο της οικονομίας.

Ο κ. Περδίκης ανάφερε ότι ως Οικολόγοι δεν είμαστε ικανοποιημένοι που απλά κάποια στελέχη της Τράπεζας Κύπρου βρίσκονται υπό κατηγορία. Επιμένουμε ότι δικαιοσύνη που αργεί δεν είναι δικαιοσύνη.

Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι είναι ευχαριστημένος γιατί πιθανόν μέχρι το τέλος του χρόνου να υλοποιηθεί η δέσμευση του Προέδρου ότι θα υπάρχουν ποινικές αγωγές. Ακόμα αυτή η δέσμευση δεν έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι και απογοητευμένοι, ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ποινικές διώξεις και έπρεπε αυτά τα άτομα να βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και ενώπιον διαδικασίας ελέγχου από την ΜΟΚΑΣ για παράνομο πλουτισμό που είναι η μόνη νομοθεσία που εμπεριέχει το στοιχείο της κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Η διαδικασία που ακολουθείται τώρα από τον Γενικό Εισαγγελέα δεν εμπεριέχει αυτή τη διαδικασία. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της κατάστασης σε σχέση με την ανάδειξη των ποινικών ευθυνών για τα τραπεζικά στελέχη σε σχέση με το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.