Το αντικατοχικό κίνημα “Κυκλάμινο”στηρίζει ενδεχόμενη υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ στις ευρωεκλογές

 Πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου  στην Λευκωσία, δεύτερη συνάντηση αντιπροσωπείας τoυ αντικατοχικoύ κινήματος “Κυκλάμινο” με τον Εκδότη και αρχισυντάκτη της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ, Σενέρ Λεβέντ. sener_levent-formalfacing.left_

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις εκλογές για την Ευρωβουλή τον Μάη του 2019 καθώς – αναπόφευκτα – και το θέμα που δημιουργήθηκε με την στάση των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ όσον αφορά την βράβευση Ευρωπαίου Πολίτη. 

Το Κυκλάμινο, σύμφωνα με ανακοίνωση του « θα στηρίξει τον Σενερ Λεβέντ άν και όταν ανακοινώσει την υποψηφιότητάν του. Ο αντικατοχικός αγώνας είναι κοινός για όλους τους Κύπριους πολίτες και τόσον ο ίδιος όσον και συνεργάτες του στην ΑΦΡΙΚΑ είναι γνήσιοι εκφραστές αυτής της ιδέας. 

Επί πλέον, η ανάδειξή του ως Ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πράξη από μόνη της, θα καταδείξει σε όλον τον κόσμον ότι οι Κύπριοι πολίτες μπορούν και θέλουν να συνεργάζονται χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες προκαταλήψεις. 

Εκφράζομεν την ευαρέσκειά μας και τον συγχαίρομε τον Σενέρ Λεβέντ για την βράβευσήν του ως Ευρωπαίου Πολίτη 2018. Όσον δε αφορά την δυσφήμισήν του που επιχειρεί ο κ. Τάκης Χατζηγεωργίου την καταδικάζομεν και πιστεύομεν ότι οφείλει να παραδεχτεί το λάθος του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμην».