Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώσεων ΚΚΕ στην Κύπρο κατα της νεας επίθεσης του Ισραήλ

Την λειτουργία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και τη νέα επίθεση του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων στη Γάζα, καταδίκασαν την Κυριακή οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο, με πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία στη Λευκωσία.

«Η προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης imagewΤραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ, παρά και ενάντια στη γενική κατακραυγή διεθνώς, αποχαλίνωσε την επιθετικότητα του Ισραήλ, που συνεχίζει να κατέχει παράνομα τα εδάφη της Παλαιστίνης και να σφαγιάζει το λαό της», ανέφερε το στέλεχος του ΚΚΕ, Άκης Πούλος, σε ομιλία του στην εκδήλωση. Σημείωσε ακόμη πως οι Κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου «ακολουθούν πολιτική ίσων αποστάσεων, εξομοιώνοντας το θύτη με το θύμα», και αναφέρθηκε σε «απαράδεκτη τοποθέτηση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.pal_kke

Το ΚΚΕ αξιώνει, μεταξύ άλλων, όπως οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του `67, το γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ, την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας και την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του στελέχους του Κ.Κ.Ε Ακη Πούλου   στην εκδήπωση διαμαρτυρίας:

«Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο , το Κόμμα μας συνολικά, πήραμε την πρωτοβουλία σήμερα εδώ, να καταδικάσουμε αποφασιστικά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στην παλαιστινιακή γη, στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει προκαλέσει λουτρό αίματος, δολοφονώντας εν ψυχρώ άοπλους διαδηλωτές, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Η προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ, παρά και ενάντια στη γενική κατακραυγή διεθνώς, αποχαλίνωσε την επιθετικότητα του Ισραήλ, που συνεχίζει να κατέχει παράνομα τα εδάφη της Παλαιστίνης και να σφαγιάζει το λαό της.

Ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου που ακολουθούν πολιτική ίσων αποστάσεων, εξομοιώνοντας το θύτη με το θύμα, ενώ είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, την ώρα της οργανωμένης σφαγής των Παλαιστινίων, καλεί σε “αυτοσυγκράτηση όλων των πλευρών”, αναβαθμίζοντας την ίδια στιγμή τις σχέσεις της με το κράτος του Ισραήλ.

Παράλληλα καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, που από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή “ξεπλένει” τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αναβαθμίζοντας διαρκώς την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Άλλωστε δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από τον Ιούνη του 2017 όταν και σε μια απαράδεκτη ενέργεια επετράπη σε 400 κομάντο του Ισραήλ να εκπαιδευτούν σε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο Τρόοδος.

Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, τις δολοφονικές επιθέσεις στον Παλαιστινιακό λαό με δεκάδες νεκρούς, που αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν και που βρίσκουν την πλήρη στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή είναι αναμμένο. Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές του Ισραήλ σε συριακό έδαφος, οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του “θύτη” με το “θύμα”.

 

Απαιτούμε:

 

Να πάρει θέση τώρα η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.

Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.

Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

Καμία συμμετοχή ή υποστήριξη κάθε είδους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».