Παρουσίαση βιβλίου: «Η τετραλογία της αγάπης»

Αυριο στο Πολιτιστικό Κεντρο  Στροβόλου για να ακούσετε … το «παραμύθι της Αγάπης» από τη Βασιλική Νεοφύτου

Ο Ομιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στοβόλου και η συγγραφέας Βασιλική Νεοφύτου διοργανώνουν την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου  την παρουσίαση του βιβλίου της «Η Τετραλογία της Αγάπης» στι 19,30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  χαιρετισμό από την δρα Μαρία Μιχαηλίδου του Ομίλου.Χαιρετσιμό από τον δρα Γιώργο Κιτρομηλίδη, πρόεδρο του Παγκυπρίου Πολιτιστικού Συλλόγου.Θα ακολουθήσει η  παρουσίαση του βιβλίου από τη γνωστή λογοτέχνιδα  και παιδαγωγό Μαρούλα Φελλά -Θεοδοσιάδου .

Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από την εκδότρια Αγγελική Ριαλά  και από τη συγγραφέα Βασιλική Νεοφύτου

Ενα παραμύθι για την αγάπη

Στον πρόλογο του βιβλίου της η συγγραφέας Βασιλική Νεοφύτου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αγαπητέ αναγνώστη, έχεις στα χέρια σου ένα παραμύθι για την αγάπη, για την πο- λυδιάστατη αγάπη, η οποία κάνει τη ζωή όμορφη και σπουδαία. Το αλληγορικό αυτό παραμύθι απευθύνεται και στους μικρούς αναγνώστες (ηλικίας πάνω των 10 ετών) και στους μεγάλους (μέχρι και 99 χρόνων). Βασικά απευθύνεται σ’ όλες τις ευαίσθητες, ανθρώπινες καρδιές και θυμίζει πολλές διαχρονικές αλήθειες.COVER

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου η μικρή, όμορφη γατούλα Κίτη (η οποία συμβολίζει την παιδική ψυχή) έχει βγάλει τα σοφά της συμπεράσματα για την αγάπη μέσα από τις επαφές της με μια κουκουβάγια και από τα βιώματα που είχε.

Ποια είναι αυτά τα βιώματα και εμπειρίες της ζωής που βοήθησαν τη μικρή γατούλα να συνειδητοποιήσει τις αλήθειες της αγάπης, σας διηγείται αυτή η Τετραλογία με μια γλώσσα απλή αλλά συνάμα και ποιητική, ζωηρή με τα παραδοσιακά, κυπριακά τσιατιστά και με τους διαλόγους, και παραστατική με τις περιγραφές.

Εύχομαι, αγαπητέ αναγνώστη, να απολαύσεις την κάθε σελίδα και στο τέλος του έργου να εκφράσεις και εσύ τις δικές σου σκέψεις για την αγάπη στο δικό σου ημερολόγιο και να προσθέσεις μερικές φωτογραφίες από το αγαπημένο σου ζωάκι, το οποίο ίσως σε συντροφεύει για κάποιες στιγμές της ημέρας, προσφέροντάς σου πάντα ανακούφιση και χαρά.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Βασιλική Νεοφύτου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη σοσιαλιστική Βουλγαρία από οικογένεια COVER VASILIKISΕλλήνων προ σφύγων, η οποία εκτοπίστηκε από την Ελλάδα όπως χιλιά δες οικογένειες μετά τον εμφύ λιο πόλεμο. Παντρεύτηκε τον Κύπριο Νεόφυτο Νεοφύτου και ζει στην Κύπρο από το 1981. Εργάστηκε ως φιλόλογος μέχρι το 2006, όταν αφυπηρέτησε για λόγους υγείας (κατά πλάκα σκλήρυνση, η οποία όμως δεν την πτόησε).

Για όσα της πρόσφεραν αυτές οι δύο χώρες νιώθει μια μεγάλη ευγνωμοσύνη και αγάπη και η επιθυμία της είναι να διαδοθεί το πιο πάνω βιβλίο σε Κύπρο και Βουλγαρία και ειδικά στα Γυμνάσια και Λύκεια σαν αντί δωρο της αγάπης που δέχτηκε, πιστεύοντας ότι μ’ αυτό μπορεί να συμβάλει στην ευαισθητο- ποίηση των μεγάλων και νεαρών αναγνωστών σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αγάπη, όπως είναι η φιλία, ο έρωτας, η μητρική στοργή, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, αλλά και η αγάπη για τα ζώα και τη φύση.