«Ταμάμ» λένε στον Ερντογάν μέσω τουίτερ οι αντίπαλοί του

«Ντεβάμ»  ανταπαντούν οι υποστηρικτές του

 

“Ταμάμ” δηλαδή  «φτάνει» λένε στον Τούρκο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από χθες οι χρήστες του τουίτερ που στηρίζουν την αντιπολίτευση ενώ οι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν ανταπαντούν με την λέξη “ντεβάμ”, δηλαδή ‘συνέχισε’.imagew-2.aspx

Ο διαδικτυακός πόλεμος μέσω τουίτερ ξεκίνησε χθες όταν ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του είχε πει πως ‘“αν μας πει ο λαός ‘ταμάμ’ τότε θα κάνουμε στην άκρη”. Αμέσως το τουίτερ άρχισε να γεμίζει με το #tamam το οποίο αναπαρήγαγαν πάνω από ένα εκατομμύριο φορές χθες συνεχίζοντας και σήμερα.

Ακόμη και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έκαναν τουίτ στους δικούς τους λογαριασμούς με αυτό τον τίτλο. “24 Ιουνίου, αυτή η δουλειά ταμάμ”, έγραψε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ανταπάντησε με την λέξη ‘ντεβάμ’ και είπε πως οι εκλογές δεν κερδίζονται μέσω του τουίτερ αλλά στις κάλπες.

Το ίδιο είπε και ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν όταν κλήθηκε να απαντήσει για το ‘ταμάμ’ που έχει κατακλείσει το τουίτερ.

“Ο λαός θα απαντήσει στις 24 Ιουνίου στις κάλπες και πιστεύουμε ότι θα πει ντεβάμ”, είπε ο Καλίν. Μάλιστα ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως οι απόπειρες χειραγώγησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν πουθενά, λέγοντας ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες.