Οικολόγοι: Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να επανεκκινήσουν όμως ελλοχεύουν κίνδυνοι

Το Κίηνμα Οικολόγων  με ανακοίνωση του για το Κυπριακό αναφέρει  ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να επανεκκινήσουν  όμως ελλοχεύουν κίνδυνοι, ενώ σημειώνει ότι στηρίζει « κάθε προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό και ως εκ τούτου ευχόμαστε ότι η επιλογή της Τζέιν Χολ Λούτε θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.»imagew-8.aspx

Αναφέρει επίσης τα ακόλουθα:

«Την ώρα που ο ΓΓ του ΟΗΕ αποστέλλει την κ. Λούτε, παρατηρούμε στο εσωτερικό μέτωπο να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου σε ότι έχει σχέση με το πλαίσιο Γκουντέρες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός αλλά και επιφυλακτικός στον τρόπο που θα χειριστεί την στάση του Μουσταφά Ακιντζί στο θέμα αυτό. Ο κ. Ακιντζί , είναι σαφές ότι επιθυμεί μια ενδιάμεση συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουντέρες, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά απαράδεκτο.

Αναμένουμε τον κ. Ακιντζί να τοποθετηθεί επί των τριών βασικών θεμάτων του κυπριακού, δηλαδή τις εγγυήσεις, ασφάλεια και αποχώρηση των στρατευμάτων, προκειμένου αυτά να διασαφηνιστούν, αλλά ταυτόχρονα να διαφανεί αν τελικώς υπάρχει πρόοδος ή έστω έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών.

Στο σημείο αυτό, απαιτείται προσοχή ώστε να μην δοθεί η ευκαιρία στον κ. Ακιντζί να θέσει θέμα συνδιαχείρισης του φυσικού αερίου.»