Φωτιές και οδοφράγματα πάλι στα Εξάρχεια

Επεισόδια με χημικά, οδοφράγματα και καμένα αυτοκίνητα, σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά τη λήξη της πορείας αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στο Κέντρο της Αθήνας περίπου 6.000-7.000 άτομα.131DBB4F3B6AE2105CD32E4765908D8C

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, μεγάλη ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια.

Άγνωστοι αναποδογύρισαν τουλάχιστον τρία ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια πυρπόλησαν σε στενά των Εξαρχείων. Στις φλόγες και μοτοσικλέτες.

Στην οδό Στουρνάρη πυρπολήθηκε ένα μικρό αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΑ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως οδόφραγμα. Στο όχημα βρίσκονταν μόνο ο οδηγός, ο οποίος εγκατέλειψε εγκαίρως το όχημα, και αργά το βράδυ έδωσε κατάθεση για το περιστατικό.

Χημικά χρησιμοποίησε η αστυνομία για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, περίπου 80 εκ των οποίων μπήκαν στο Πολυτεχνείο.

Ένταση επικράτησε στη συνέχεια στην είσοδο του Πολυτεχνείου. Ομάδα νεαρών πέταξαν πέτρες και μολότοφ από την είσοδο της οδού Στουρνάρη εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Η Πατησίων ήταν κλειστή μέχρι αργά το βράδυ στο ύψος του Πολυτεχνείου. Σε επιφυλακή βρίσκονταν οι αστυνομικοί και στα γύρω στενά.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως περίπου τις 11:30 το βράδυ, οπότε άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά και όσοι βρίσκονταν μέσα στο Πολυτεχνείο.

Σημειώνεται ότι στο εσωτερικό του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκε συνέλευση για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις αλληλεγγύης στον Ν.Ρωμανό.

Ζημιές προκλήθηκαν τουλάχιστον σε μία πρόσοψη υποκαταστήματος τράπεζας, ενώ μπήκαν φωτιές και σε κάδους απορριμμάτων.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές από τα στενά και την πλατεία των Εξαρχείων.

Νωρίτερα, το απόγευμα, συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας περίπου 6.000 – 7.000 άτομα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, κατευθύνθηκε προς την πλατεία Κοτζιά -όπου ήδη βρισκόταν μία άλλη ομάδα διαδηλωτών- κατόπιν στο Σύνταγμα, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι σύροι πρόσφυγες, και ακολούθως στα Προπύλαια.

Πορείες αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, και στη Μυτιλήνη.

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.