Σε «διαθεσιμότητα» ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου

Φαίνεται  πως και εκεί ανακάλυψαν την« ευρετή » με συναυλίες

 

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου ερευνά η Αστυνομία και εξετάζονται από τη Γενική Εισαγγελία. Το  Υπουργείο Εσωτερικών με σημερινή ανακοίνωση του  διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Ευρισκομένων εν εξελίξει ποινικών ερευνών που αφορούν στον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύργου Τηλλυρίας, pakhyammosaέχει διαβιβαστεί συγκεκριμένη ενυπόγραφη επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, ημερ. 5/11/2014, προς τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου, όπου και κατατίθεται η άποψη πως θα πρέπει να απέχει των καθηκόντων του, ως Κοινοτάρχης ‘μέχρι την πλήρη διερεύνηση και κατάληξη των ερευνών, χωρίς βεβαίως να προκαταλαμβάνει κανείς το όποιο τελικό αποτέλεσμα’.

Η επιστολή του Υπουργού κοινοποιήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από τον οποίο και ζητήθηκε να μας ενημερώσει για την έκβαση της υπόθεσης. Η εν λόγω επιστολή έχει κοινοποιηθεί, επίσης, στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Διευκρινίζεται, περαιτέρω, ότι βάσει δικαστικού εντάλματος, εξασφαλίστηκε, χθες, από την Αστυνομία το αρχείο του εν λόγω Κοινοτικού Συμβουλίου, για διερεύνηση, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών, καταγγελιών που αφορούν στον διαχωρισμό οικοπέδων, στη δαπάνη για κατασκευή του κοινοτικού κτηρίου και έσοδα από τη διεξαγωγή συναυλιών και άλλων παρεμφερών εκδηλώσεων».