Γερμανός ο δράστης της επίθεσης στο Μύνστερ

Γερμανός 48 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, αλλά με γνωστά ψυχολογικά προβλήματα 2406862είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, ο δράστης της επίθεσης με μικρό φορτηγό που έγινε νωρίτερα σήμερα στην παλιά πόλη του Μύνστερ και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους – μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε – και τουλάχιστον 30 να τραυματιστούν.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην κατοικία του δράστη, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.
Νωρίτερα η  εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung μετέδωσε ότι ο άνδρας πιστεύεται πως είναι Γερμανός πολίτης, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασυνδέσεις με τρομοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση του Ουζμπέκου Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος, στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους» στις 7 Απριλίου του 2017 είχε οδηγήσει φορτηγό εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους στο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό 14.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο του Μίνστερ, με ανακοίνωσή του ζητεί δωρεές αίματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του, καθώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε «στενή ανταλλαγή» πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.

«Τρομακτικές ειδήσεις από το Μίνστερ. Η Αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σας κρατά ενήμερους. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους οικείους τους», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το Twitter η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

«Όλο το Μούνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, με μήνυμά της στο twitter ανέφερε ότι «οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους».

«Τρομερά νέα από το Μύνστερ. Η αστυνομία θα σας ενημερώσει. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε η Ουλρίκε Ντέμμερ.