Μηνύματα κομμάτων για το Πάσχα

Τα μηνύματα τους για το Πάσχα έστειλαν τα κόμματα

 

ΔΗΣΥ

«Πάσχα. Η εορτή κατά την οποία η διαδρομή της δοκιμασίας, ταπείνωσης, μετάνοιας, συγχώρεσης, δικαίωσης και με αποκορύφωμα την ανάσταση και την αναγέννηση στο φως, συμπτύσσεται συμβολικά στις επτά μέρες της Αγίας Εβδομάδας, ώστε να αποτελεί το παράδειγμα της καθημερινής μας πορείας.

Μαζί με ολόκληρη την ορθόδοξη χριστιανοσύνη, ο κυπριακός ελληνισμός γιορτάζει και φέτος το Πάσχα, αυτή την κορυφαία στιγμή της ελληνορθόδοξης πίστης.

Έχοντας και φέτος ακολουθήσει την εβδομάδα των Παθών, Εμπνεόμαστε από το παράδειγμα της ταπείνωσης και της πίστης που οδηγεί στο δρόμο της σωτηρίας και της αναγέννησης στο φως, τον οποίο άνοιξε με το παράδειγμα Του ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Το υπόδειγμα της ταπείνωσης του Κυρίου μπορεί να εμπνεύσει και τον δημόσιο βίο και τη συμπεριφορά όλων μας σε μια κατεύθυνση μετριοπάθειας και αίσθησης του Άλλου.

Ελπίδα όλων μας είναι όπως τα μηνύματα της ειρήνης και της αγάπης που γιορτάζουμε κάθε Πάσχα θα γίνουν και βίωμα ολόκληρης της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα μέσα στους ταραγμένους καιρούς της ωμής βίας, της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας που βιώνει σήμερα ο κόσμος ολόκληρος και ιδιαίτερα η περιοχή μας.

Στα πλαίσια αυτά, της συναίνεσης, της μετριοπάθειας, της πίστης στην ειρήνη και στην αγάπη προχωράμε για να πετύχουμε και τον εθνικό μας στόχο, ο οποίος είναι η επανενωμένη Κύπρος, ένα Κράτος ευημερίας, συνεννόησης, συνεργασίας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Ένα Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας με πλαίσιο και εγγύηση την ίδια την ΕΕ, τις Αρχές και Αξίες της.

Με αυτή την προσδοκία και τη βαθιά πίστη ότι τον Γολγοθά διαδέχεται η Ανάσταση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εύχεται στον κυπριακό ελληνισμό ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
ΑΚΕΛ

Με την ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα, το ΑΚΕΛ απευθύνει προς τον κυπριακό λαό ευχές για ευτυχία, υγεία και ευημερία.
Αυτές τις γιορτινές μέρες, απευθύνουμε θερμές ευχές σε κάθε οικογένεια στην Κύπρο. Η σκέψη μας βρίσκεται ιδιαίτερα στους φτωχούς, στους χιλιάδες ανέργους, σε όσους βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και τις αρνητικές συνέπειες στα δικαιώματα και τις απολαβές τους. Στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον και την προοπτική τους και γενικότερα σ’ όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες ώρες. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να τερματιστούν εκείνες οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διευρύνουν την ανισότητα και αυξάνουν τον κίνδυνο φτώχειας. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.
Οι γιορτές του Πάσχα για ακόμα μια χρονιά βρίσκουν την πατρίδα μας κατεχόμενη και διαιρεμένη. Μετά από σαράντα τέσσερα χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο της οριστικοποίησης της διχοτόμησης. Για να την οριστικοποίηση της διχοτόμησης χρειάζεται να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού με την ευχή αυτή τη φορά, να οδηγήσουν σε λύση που θα απελευθερώσει και θα επανενώσει τον τόπο και το λαό μας.
Ευχόμαστε καλό Πάσχα σε όλους και καλή ανάσταση.

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, η Συμμαχία Πολιτών εύχεται σε όλους τους συνανθρώπους μας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Σε αυτή την περίοδο όπου η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της και την επιθετικότητα της, οφείλουμε όλοι ενωμένοι και ομόθυμοι να διεκδικήσουμε και να προασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα μας. Αφήνοντας στην άκρη όλα όσα μας χωρίζουν να εστιάσουμε στην Κύπρο μας και συλλογικά  να  οραματιστούμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του ένα καλύτερο αύριο.
Αυτές τις ημέρες, ας αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.  Σε αυτούς που χρειάζονται αγάπη και στήριξη, σε αυτούς που δεν έχουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, στα παιδιά που ψάχνουν μια αγκαλιά και ένα δώρο.
Οφείλουμε όλοι μαζί να  στραφούμε με αγάπη στους συνανθρώπους μας. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το κοινό καλό. Να κάνουμε πράξη το υπέρτατο μήνυμα του Χριστιανισμού, την αγάπη.
EΛΑΜ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εύχεται στον απανταχού Ελληνισμό Καλό Πάσχα και ας ελπίσουμε οι φετινές εορτές να φέρουν την πολυπόθητη ανάσταση στον λαό και το Έθνος μας.

Για να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη ευχή και να αναστηθεί η πατρίδα μας, εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά, χρειάζεται αγώνας από όλους μας, για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τις επόμενες γενεές, αντάξιο της ιστορίας μας.

Καλή Ανάσταση, καλό αγώνα και καλή λευτεριά.