H αβάστακτη υποκρισία της Ε.Ε. και η αντιρωσική υστερία

 

 

????????????????????????????????????

Γράφει η  Ανδρούλα Γκιούρωφ

Αβάστακτη η υποκρισία των ταγών της Ε.Ε. Απύθμενο το θράσος τους, όταν εμφανίζονται πως υποστηρίζουν ένα κράτος μέλος τους, αλλά στην ουσία το αφήνουν έρμαιο στο έλεος του θύτη του.Φραστικές οι υποδείξεις τους.Καμιά διάθεση να εφαρμόσουν κυρώσεις εναντίον του κατα συρροήν και κατ’εξακολούθησην ανομιμοποίητου εισβολέα,σφετεριστή και παραβάτη  των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών μελών τους.Ενδεικτική η περίπτωση της Κύπρου και της Ελλάδας.Η Ελλάδα χώρα μέλος του ΝΑΤΟ δέχεται καθημερινά  παραβιάσεις από  τη «σύμμαχο» της  Τουρκία να συμπεριφέρεται ως πειρατής στα θαλάσσια ύδατα  και στους αιθέρες της.Και αμα λάχει εμβολίζει και κανένα σκάφος προκειμένου να προκαλέσει σοκ και τρόμο.  Η βορειοατλαντική συμμαχία όμως υποδεικνύει στην Αθήνα να τα βρει με τους γείτονες της και νίπτει τα χείρας της. Προκλητικότερη και πιο κραυγαλέα η περίπτωση της Κύπρου. Θύμα εισβολής και κατοχής για 44 χρόνια και οι Δυτικοί αντι να βάλουν σε τάξη τον κατακτητή, προσπαθούν να πείσουν το θύμα πως πρέπει να δεχθεί και ανεχθεί τους όρους του.’Ορους που βολεύουν και τα δικά τους γεωστρατηγικά συμφέροντα.Η’ αν δεν τους βολεύουν, θα βρουν τρόπους να τα βολέψουν τώρα με το μοίρασμα των υδρογονανθράκων.

Οπως αναμένετο, κανένα αποτέλεσμα δεν προέκυψε από την περιλάλητη σύνοδο Ε.Ε-Τουρκίας στην Βάρνα, την περασμένη Δευτέρα. Παχιά λόγια για να τα καταπίνουν  αμάσητα οι αφελείς και αυτοί που προτιμούν το νανούρισμα αντί την αφύπνιση και τον ξεσηκωμό.

Πίσω από τις γραμμές των αποφάσεων της Ε.Ε., των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, δεν κρύβονται πλέον ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούν.Αναντίλεκτα, τα συμφέροντα των μονοπωλιακών και οικονομικών κολοσσών, καθώς και της άρχουσας τάξης  των χωρών τους που ζητούν ολοένα και περισσότερο ζωτικό  χώρο για να πολλαπλασιάζουν τα κεφάλαια τους. Στην προκειμένη περίπτωση μπορεί η Τουρκία να ενοχλεί τους σχεδιασμούς τους, αλλά δεν θέλουν να χάσουν ένα «σημαντικό» εταίρο και στρατιωτικό  τους «σύμμαχο» στη λυκοφωλιά του ΝΑΤΟ.

Αν οι φραστικές υποδείξεις Γιούνκερ και Τουσκ προς την Αγκυρα «να σέβεται τους γείτονες της », θεωρούνται «σημαντικές»  και τάχατες ξεκάθαρα μηνύματα, τότε πως εκλαμβάνεται η περιφρόνηση της Τουρκικής κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα  του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προς τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. και της συνάντησης Γιούνκερ, Τουσκ, Ερντογάν στην Βάρνα ; Οι νεοσουλτάνοι απάντησαν με περισσή περιφρόνηση την οποία ωστόσο οι Δυτικοί καμώνονται πως δεν ακούν.Ο «κλάδος ελαίας» που ανεμίζουν σε κάθε στρατιωτική τους επιχείρηση φέρνει όλεθρο, σκοτωμούς, μαζικές  καταστροφές και ερείπια.

Πίσω από τα πολιτικά παραβάν γίνονται οι συνεννοήσεις. Η Τουρκία γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πως πέραν από τις φραστικές επικρίσεις τίποτε δεν πρόκειται να της κάνουν.Ούτε οικονομικές κυρώσεις ούτε και ποινές  για να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις περι σεβασμού του διεθνούς δικαίου.Πώς άλλωστε να την πείσουν να σεβαστεί αυτές  τις αρχές όταν και  οι ίδιοι ποτέ δεν σεβάστηκαν;

Το διεθνές δίκαιο και ο σεβασμός στην κυριαρχία κρατών μελών του ΟΗΕ,  βομβαρδίστηκε με τα «έξυπνα όπλα» και την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα τους,  στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Λιβύη σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και ων ουκ έστι αριθμός χωρών που γνώρισαν της «φιλευσπλαχνία» της Δυτικής συμμαχίας  .

Η υποκρισία της Ε.Ε. κρύβεται πίσω από   τα αιματοβαμμένα σαλβάρια της Τουρκίας, γι’ αυτό και το Κυπριακό βρίσκεται στο τέλμα ή σε πορεία διχοτόμησης .Η Τουρκία δεν πρόκειται να μετακινηθεί ούτε βήμα από τις πάγιες θέσεις της όταν την«λιβανίζουν» με φραστικές υποδείξεις.

Είναι θλιβερό να βλέπεις σήμερα Κύπριους πολιτικούς να επικαλούνται τα «συμπεράσματα» της συνόδου κορυφής  της Ε.Ε. και της συνάντησης με τον Ερντογάν στην Βάρνα και να φωνάζουν εκ νέου  εν χορώ, πως πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού.

Τώρα; Ειδικά τώρα που η Τουρκία με τον «κλάδο ελαίας» πάνω στις κανονιοφόρους της αποδεκατίζει Κούρδους και όσους  στέκονται  εμπόδιο στα σχέδια της;

Η «σταυροφόρος» Μέι και τα μεγάλα ψέμματα

Πνιγμένη μέσα στα προβλήματα της σουρομαδημένης χώρας της,  η βρετανίδα πρωθυπουργός ως νέα σταυροφόρος κήρυξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας με το πρόσχημα και τις χωρίς αποδείξεις και τεκμήρια κατηγορίες ότι βρίσκεται πίσω από την δηλητηρίαση ενός πρώην διπλού κατάσκοπου και της κόρης του.

Χωρίς να απαντηθούν τα ερωτήματα που εγείρει το Κρεμλίνο, η Βρετανία κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να συμπαρασύρει στο υποχθόνιο ψέμα της όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. καθώς και κυβερνήσεις άλλων χωρών, πρόθυμων να χορέψουν στους ρυθμούς της αντιρωσικής υστερίας.

Oταν το βρετανικό εργαστήριο ερευνών (χημικών όπλων) στο Porton Down, δεν ταυτοποίησε ως ένα ρωσικό παρασκεύασμα Νόβιτσοκ την ουσία που συνδέεται με την δηλητηρίαση των Σκριπάλ, πως είναι δυνατό να πιστέψει κάποιος τους ισχυρισμούς τους; Ιδιαίτερα όταν εγνωσμένου κύρους επιστήμονες σημειώνουν πως  «εάν το βρετανικό εργαστήριο είναι σε θέση να ταυτοποιήσει ένα τέτοιο παρασκεύασμα, τότε είναι επίσης σε θέσει να το παράγει.» Και όπως συμπληρώνουν: «αυτή την ικανότητα έχουν πολλές χώρες, αφού η σύνθεσή του δημοσιεύτηκε πριν από χρόνια σε ένα βιβλίο στις ΗΠΑ».

Ολοι αυτοί οι υποκριτές που κατέβασαν μαύρες πρελέζες για την δήθεν δηλητηρίαση από τη Ρωσία ενός πρώην πράκτορα και ακολουθούν το παραλήρημα  της Μέι , είναι ηγέτες χωρών  που τα χέρια τους ειναι βουτηγμένα στο αίμα των λαών.

Tις τελευταίες δεκαετίες μεθόδευσαν συγκρούσεις , πολέμους υποδαύλησαν εθνικιστικά κινήματα, ομάδες μειονοτήτων.Και αν δεν υπήρχαν τις εφεύρισκαν προκειμένου να ξαναμοιράσουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν νέα κράτη δορυφόρους τους, και νέες αγορές για τα προϊόντα τους. Ποιό αλήθεια σοβαρό κράτος που σέβεται την κυριαρχία του και τη νοημοσύνη των πολιτών του, μπορεί να πιστέψει ότι τάχατες η Ρωσία ευθύνεται για τη δηλητηρίαση ενός πράκτορα που τώρα δεν τον έχουν πια ανάγκη;

Ο καταγέλαστος ΥΠΕΞ της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον , τόλμησε να αποκαλέσει τον Ρώσο Πρόδρο ως Χίτλερ, παραπέμποντας ξανά και ξανά στα πλείστα τόσα ψέμματα κυβερνήσεων των δυτικων χωρών όταν ήθελαν να ρίξουν κυβερνήσεις ή να ξεκινήσουν πολέμους.

«Χίτλερ» και «δικτάτορα» , «εθνικιστικό τέρας» και «χασάπη των Βαλκανίων»   αποκαλούσαν και τον ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας και αργότερα της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς όταν αντιτάχθηκε   στους υποτελείς όρους της τότε Αμερικανίδας ΥΠΕΞ Μαντλίν Ολμπαράιτ. Οταν  αρνήθηκε να υπογράψει τον διαμελισμό της χώρας του και να την παραδόσει ανευ όρων στο ΝΑΤΟ, κατασκεύασαν κατηγορητήρια, και τον έσυραν στο δικαστήριο της Χάγης με ατεκμηρίωτες κατηγορίες και ψευδομάρτυρες.   Αφού  πέθανε (κάτω από άγνωστες συνθήκες) στις φυλακές ασφαλείας του Διεθνούς Δικαστηρίου, 11 χρόνια μετά τον θάνατο του το 2016 αποφάνθηκαν πως ήταν αθώος.Το 2017 το ίδιο δικαστήριο επιβεβαίωνε την αθωώοτητα του αλλά πέρασε πια στα ψιλά των Μ.Μ.Ε .Κανένας δεν απολογήθηκε γι’ αυτό το έγκλημα .Κανένας δεν λογοδοτησε για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του   πολέμου  κατά της Σερβίας  το 1992-1995.

Παρόμοια ψέμματα επιστρατεύθηκαν  και για το Ιράκ με την αλήστου μνήμης σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του τότε Αμερικανού προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις να τρομοκρατεί τον πλανήτη για δήθεν όπλα μαζικής καταστροφής που διέθετε ο Σαντάμ Χουσείν.Οπλα μαζκής καταστραφής δεν βρήκαν αλλά κατάφεραν να τον οδηγήσουν στο ικρίωμα και και διαλύσουν την χώρα.

Ακολούθησε η Λιβύη με την Χίλαρι Κλίντον να δίνει το έναυσμα για την καταστροφή της χώρας με τη σιωπηρή ανοχή της Δύσης να παρακολουθεί τη σαδιστική δολοφονία του ηγέτη της Μ.Καντάφι.

Τώρα ξαναλαδώνουν τις μηχανές προπαγάνδας μεγάλων δικτύων μαζικής «ενημέρωσης» με στόχο τη  Ρωσία. Δεν τα καταφεραν με την Ουκρανία και την Κριμαία και «κατασκεύασαν» μια δηλητηρίαση.

Ατύχησαν.Ο  Πούτιν δεν είναι το είδος του ηγέτη  τύπου  Γκορμπατσόφ ή  Γέλτσιν που οδήγησαν τη χωρα τους στη διάλυση και τους πολίτες της σε ζητιάνους στις αυλές της Δύσης.Επανέφερε  την περηφάνεια του Ρωσικού λαού και δεν είναι τυχαία  ότι εκλέγεται με το 77%.  Η Ρωσία επι των ημερών του είναι μια στρατιωτική υπερδύναμη  και το αντίπαλον δέος στα σχέδια τους.

Οταν ο  Μπόρις Τζόνσον αποκαλεί σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο «Χίτλερ», ποιός μπορεί να ξεχάσει τους τεμενάδες που έκανε στο  νεοσουλτάνο Ερντογάν και τις άλλες γλοιώδεις φιγούρες του ενώπιον αιμοσταγών δικτατόρων αραβικών χωρών;

 

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ  την 1η Απριλίου 2018)