Το κόμμα του Ερντογάν ( ΑΚP) επεκτείνεται και στα κατεχόμενα

 

Ανησυχία για την δραστηριότητα του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP στα κατεχόμενα εκφράζει το τ/κ κόμμα Ενωμένη Κύπρος που καλεί σε λήψη αυστηρών μέτρων.2388445

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν εξέδωσε γραπτή δήλωση   στην οποία αναφέρεται ότι οι προσπάθειες του AKP να συστήσει ξεχωριστό κόμμα στα κατεχόμενα συνιστά απειλή για την ταυτότητα και την ύπαρξη των Τ/κ και κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να λάβουν μέτρα και την `κυβέρνηση ` των κατεχομένων να αντιδράσει.
Εξάλλου σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα ΑΦΡΙΚΑ αντιδράσεις προκάλεσε στα κατεχόμενα, το άνοιγμα ακόμα ενός γραφείου αντιπροσωπείας του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αυτήν την φορά στην κατεχόμενη Λεύκα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρώτο γραφείο άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στην κατεχόμενη Λευκωσία και τώρα ακόμα ένα άνοιξε στην Λεύκα.

Η εφημερίδα διερωτάται αν το άνοιγμα του εν λόγω γραφείου έγινε σύμφωνα με τον «νόμο» και να για να ανοίξει έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες ‘άδειες’ από το «υπουργείο εξωτερικών» και το «υπουργείο εσωτερικών» και γράφει ότι αναμένει απάντηση από τους «αρμοδίους» σχετικά με το θέμα.