Σε απεργία πείνας οι Κούρδοι που βρίσκονται στην Κύπρο

Εξω ο αττίλας από την Αφρίν και τη Κύπρο

 

 

Κάτω από το σύνθημα η αντίσταση στην Αφρίν συνεχίζεται, οι  Κούρδοι που βρίσκονται στην Κύπρο προγραμματίζουν απεργία πείνας, για να προβάλουν την αντίσταση της Αφρίν στη τουρκική εισβολή, και την ανάγκη αλληλεγγύης με το λαό της Αφρίν.Unknown

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος», η  απεργία πείνας θα ξεκινήσει τη Πέμπτη, 22 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, μπροστά στο Διοικητήριο Λεμεσού.

Θα συνεχιστεί τη Παρασκευή 23, καθώς και το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου, θα γίνει πορεία από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν προς το χώρο του Διοικητηρίου, όπου θα βρίσκονται και οι απεργοί πείνας.

Εκεί θα γίνει δημοσιογραφική διάσκεψη. Μετά το τέλος της δημοσιογραφικής διάσκεψης θα γίνει πορεία προς το χώρο του παραλιακού της Λεμεσού, και η εκδήλωση θα λήξει.

Στο μεταξυ τη Δευτέρα το πρωί έληξε η εκδήλωση μπροστά στη Κυπριακή Βουλή, η οποία γινόταν από τη προηγούμενη Δευτέρα.

 

24 χρόνια από τη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη

Στην ανακοίνωση του το Πολιτιστικό κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος » αναφέρεται στην επέτειο της δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη  σημειώνοντας τα πιο κάτω:

«Το 1994 ο Θεόφιλος ήταν από τους πρώτους και πολύ λίγους πεσόντες διεθνιστές εθελοντές. Στα 24 χρόνια της θυσίας του, ο Κουρδικός αγώνας λαμπάδιασε και δημιούργησε ένα ρεύμα διεθνιστών εθελοντών, για πρώτη φορά από τον Ισπανικό εμφύλιο του 1935. Η άλωση της Αφρίν βαραίνει στις ψυχές, μα ο αγώνας συνεχίζεται για το Νεβρόζ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης.»