ΗΠΑ και Βερολίνο ανησυχούν για το νέο ρωσικό υπερόπλο

Την ανησυχία που επικρατεί στη δύση, αποδεικνύει η έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις ανακοινώσεις του Ρώσου Προέδρου, Πούτιν, πως η Ρωσία κατέχει πλέον ένα πυρηνικό υπερόπλο.imagew-1.aspx

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, την Πέμπτη το βράδυ, η Καγκελάριος και ο Αμερικανός Πρόεδρος είχαν έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία. Όπως δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ «οι δυο τους αντάλλαξαν γνώμες για την ανησυχία που επικρατεί μετά τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου, Πούτιν, για απόκτηση πυρηνικών όπλων νέας γενιάς. Η ίδια ανησυχία εκφράστηκε και για τις εξελίξεις στην Συρία».

Να θυμίσουμε πως προχθες   ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο καθιερωμένο «διάγγελμα» του προς το έθνος, ανακοίνωσε την απόκτηση ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου, που φέρει πυρηνική κεφαλή και δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τα ραντάρ, γεγονός που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως πραγματικό υπερόπλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζάιμπερτ, ανέφερε επίσης πως Μέρκελ και Τραμπ δεν συζήτησαν τη νέα όξυνση που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Ντόναλντ Τραμπ να επιβληθούν δασμοί στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, κάτι που έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.