Πυρκαγιά στο κτήριο 4 του δικαστικού μεγάρου Λευκωσίας

 

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το σημείο όπου σημειώθηκε τα ξημερώματα η έκρηξη στον πρώτο όροφο του κτηρίου 4 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. imagew.aspx

Στο συγκεκριμένο κτήριο συνεδριάζει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, που εξετάζει σοβαρές ποινικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα από την έκρηξη κα την πυρκαγιά που ξέσπασε, να εκφράζονται φόβοι ότι έχουν καταστραφεί τεκμήρια υποθέσεων.

Η σκηνή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, μέλη της οποίας βρίσκονται από το πρωί επί τόπου διεξάγοντας έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης.

Στον χώρο των δικαστηρίων επικρατεί από το πρωί αναστάτωση, ενώ δίκες αναβάλλονται. Μεταξύ των υποθέσεων που ήταν προγραμματισμένες  σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ήταν και η υπόθεση της Focus, που αναβλήθηκε για τις 7 Μαρτίου.

Το χώρο των Δικαστηρίων επισκέφθηκαν σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης και ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Χριστάκης Μαυρή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε στις 02:50 κλήση για πυρκαγιά σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με 2 οχήματα από την Πύλη Πάφου και ένα από τον Σταθμό της Ακρόπολης και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά η ώρα 4:40. Η φωτιά ξέσπασε στο κτήριο 4 του δικαστικού μεγάρου Λευκωσίας και σύμφωνα με την Αστυνομία, η πυρκαγιά άρχισε γύρω στις 02:42, όταν ήχησε ο συναγερμός του κτηρίου.

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν αίθουσες του κτηρίου, ενώ άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το κτίριο για την καταγραφή των ζημιών και τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.