«Οποια πέτρα και να σηκώσεις εμφανίζεται το δικηγορικό γραφείου Ν.Χρ.Αναστασιάδη»

 

Καταγγελίες Συμμαχίας Πολιτών  ενω το ΕΥΡΩΚΟ  εγγράφει θέμα στη Βουλή

Η Συμμαχία Πολιτών επανέρχεται στο θέμα τάξης του Προέδρου της Δημοκρατίας  και για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του Νίκος Χρ.Αναστασιάδη ενώ καταγγέλλει τους Υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών ως  συνένοχους στο θεμα διαπλοκής με τις Κ.Αρερογραμμές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται:

«Την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαιτούσε από τον Γενικό Ελεγκτή με τον πιο έντονο τρόπο να πατάξει φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς στον δημόσιο βίο, ο ίδιος βρίσκεται εκ νέου ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος.τρόικα-Προεδρικό-Μέγαρο

Την ίδια ώρα που παρέδιδε μαθήματα ευθυξίας στην κα Γιωρκατζη και υποδύκνειε δυσαρεστημένος την συγκρουση συμφερόντων με την θυγατέρα της ο ίδιος έπραττε ή ανεχόταν τα ίδια και χειρότερα. Εάν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για την κα Γιωρκατζη για την υπόθεση Βγενόπουλου για την οποία στο τα τέλος της ημέρας θα αποφασίσουν τα Δικαστήρια τι να πει κάποιος για την περίπτωση Ryanair για την οποία εμπλέκονται οι δικές του θυγατέρες και για τη οποία θα αποφασίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό του;

Το Δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα του και διευθύνεται από τις θυγατέρες του υπήρξε ο νομικός σύμβουλος της Ryanair μέχρι την τελευταία στιγμή και αφού στην ουσία η διαδικασία αξιολόγησης των ενδιαφερομένων είχε λήξει. Παραιτήθηκαν αφού οι τίτλοι τέλους για της Κυπριακές Αερογραμμές έπεσαν.
Όποια πέτρα και να σηκώσεις, εμφανίζεται το Δικηγορικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και το περιβάλλον του. Όποια πέτρα και να σηκώσεις, εμφανίζονται συμπέθεροι και συνεργάτες, φίλοι και γνωστοί του Προέδρου της Δημοκρατίας.newego_LARGE_t_1101_541773101-1024x681

Συνένοχοι στην διαπλοκή και στην απόκρυψη του ζητήματος είναι και οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών που ενώ ρωτήθηκαν επανειλημμένα κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Συγκοινωνιών να απαντήσουν πιο δικηγορικό γραφείο εκπροσωπούν την Ryanair, έπαθαν αμνησία.

Τα έγγραφα της KPMG για τις Κυπριακές Αερογραμμές αποκαλύπτουν εξωφρενικά πράγματα που αφορούν στο Δικηγορικό Γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη που εκπροσωπεί τη Ryan air.

• Είναι τυχαίο που η Ryanair επέλεξε το συγκεκριμένο γραφείο;
• Είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποκλείστηκαν προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών για χάρη της Ryanair που προσφέρει μόλις 1000 ευρώ το χρόνο.
• Είναι τυχαίο ότι η Ryanair επιδοτείται με 25 ευρώ όχι για κάθε τουρίστα αλλά για κάθε επιβάτη, συμπεριλαμβανομένου και των Κύπριων πολιτών;
• Είναι τυχαίο ότι η Ryanair επιδοτείται με 25 ευρώ όχι για κάθε τουρίστα αλλά για κάθε επιβάτη, συμπεριλαμβανομένου και των Κύπριων πολιτών;
• Είναι τυχαίο ότι η Ryanair πληρώνει το 1/5 του ποσού που πληρώνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές για στάθμευση στο αεροδρόμιο της Κύπρου;
• Είναι τυχαίο ότι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, διορίστηκε ο συνέταιρος του γαμπρού του Νίκου Αναστασιάδη;
• Είναι τυχαίο που άρον άρον θέλουν να τελέσουν την κηδεία των Κυπριακών Αερογραμμών;
Δεν μπορεί όλα αυτά να είναι συμπτώσεις ή ολοι να συνωμωτούν σε βάρος του Προέδρου.
Απλά αποδυκνύεται για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαφθοράς και της διαπλοκής.Είναι συνιστώσα του σάπιου κατεστημένου από το οποίο προέρχεται και το οποίο υπηρετεί.
Οι πολίτες έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα-δεν χρειάζονται ερευνες συγκαλυψης να υποδείξουν τα αυτονόητα.»

ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Φειδίας Σαρίκας εξέφρασε σε δηλώσεις του στην Πάφο, την πρόθεση του στην έκτακτη συνεδρία της επόμενης Παρασκευής να θέσει το θέμα που αφορά τη σχέση του δικηγορικού γραφείου Νίκου Χρ. Αναστασιάδη & Συνεταίροι στα μέλη της Επιτροπής.
Η πρόθεση Σαρίκα εκφράζεται μετά το κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Επιτροπή Θεσμών για να διερευνήσει κατά πόσο το δικηγορικό γραφείο Νίκου Χρ. Αναστασιάδη & Συνεταίροι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με το θέμα της διαδικασίας για εξασφάλιση της αγοράς των Κυπριακών Αερογραμμών από την Ryanair,

Όπως ανέφερε ο κ. Σαρίκας, θα ζητήσει να εγγραφεί εκ μέρους ολόκληρης της Επιτροπής ως αυτεπάγγελτο θέμα ούτως ώστε σε επόμενη συνεδρία να ξεκινήσει ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος όπως το επιθυμεί και ο Πρλοεδρος της Δημοκρατίας.

 

Οικολόγοι

Το Κίνημα Οικολόγων τονίζει πως «δεν είναι ικανοποιητική η χτεσινή δήλωση του Προέδρου σχετικά με τη σχέση του δικηγορικού του γραφείου και της εταιρείας Rayanair. Δημιουργεί καινούργια ερωτηματικά σε σχέση με την εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου στις διαδικασίες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές.» Ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή και την Κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών να εξετάσουν πλήρως όπως ζητά και ο Πρόεδρος την υπόθεση της πιθανής εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου με τη διαδικασία εξεύρεσης πιθανού στρατηγικού επενδυτή για της Κυπριακές Αερογραμμές.

ΕΥΡΩΚΟ

Το πολεμικό κλίμα γύρω από τις Κυπριακές Αερογραμμές, σχολίασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας.

«Το πολεμικό κλίμα και οι έντονες αντεγκλήσεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να τερματιστούν γιατί αποτελούν χαριστική βολή στην εταιρεία.Για να διαλυθούν οι υποψίες, πρέπει με ταχύτητα να προχωρήσει η έρευνα για τους ισχυρισμούς που προβάλλονται για διαπλοκή και προεδρικές παρεμβάσεις.

Είναι θετικό το ότι έχει εγγραφεί και θα εξεταστεί στην Επιτροπή Θεσμών το θέμα που αφορά τη σχέση του δικηγορικού γραφείου Νίκου Χρ. Αναστασιάδη & Συνεταίροι με την Ryanair.

Την ίδια ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να σταματήσουν τις βαρύγδουπες δηλώσεις και να αποδείξουν με πράξεις ότι ενεργούν για το καλό της εταιρείας και ότι μοναδικός γνώμονας των ενεργειών τους είναι η διάσωσης της. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε πολυτέλεια να γίνουν άλλα λάθη», κατέληξε .