Ο Σαμαράς μηνύει τους πάντες εκτός το FBI για το σκάνδαλο Novartis

Σε μηνύσεις για την υπόθεση Novartis προέβη ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό, τον αναπληρωτήimages υπουργό Δικαιοσύνης, τους δικαστικούς και μάρτυρες, ενώ κάνει λόγο για σύμμορία που συστήθηκε για να τον πλήξει. Επικαλείται ακόμα και το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, ενώ χρησιμοποιεί χαρακτηριστική φρασεολογία της ακροδεξιάς.Παρέλειψε ωστόσο να μηνύσει και το FBI το οποίο ξεκίνησε την έρευνα και τη διαδικασία για να αποκαλυφθούν οι τεραστιων διαστάσεων δωροδοκίες σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα.

Ο πρώην πρωθυπουργός κινείται νομικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτριου Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis.

Βάζει στο στόχαστρο και τον εισαγγελέα Χρήστου Ντζούρα, τον αντιεισαγγελέα Στυλιανού Μανώλη, αλλά και δύο εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ υποστηρίζει στη δήλωσή του πως «οι κατηγορίες φωνάζουν από μακριά πως είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες».

Αναφέρεται, δε, στο χρονικό σημείο που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση, μία μέρα μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

«Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους διχάζοντας τον ελληνικό λαό. Ο μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιχνίδι όσων πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους»,λέει επισημαίνοντας πως υπάρχει και πολιτικός λόγος καθώς «στο μέλλον κάθε νέα κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό όμως θα ήταν το τέλος της δημοκρατίας στη χώρα μας».

«Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα, οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στον χώρο του φαρμάκου μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

Αυτοί λοιπόν που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον. Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μου σκευωρία. Θα το φτάσω ώς το τέλος για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές, αυτοί να δούμε πώς θα κρυφτούν. Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια.

Όχι στις συκοφαντίες. Η αλήθεια λοιπόν θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους. Χθες μόλις μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον ελληνικό λαό όχι με 100 αλλά με 200 δισ και έχουν το θράσος και μιλάνε» σημείωσε ο πρ. πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως αυτοί που βγήκαν με ψέματα και πολιτεύθηκαν με ψέματα, θα λογοδοτήσουν.

«Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική δημοκρατία πάντως δεν θα την ανατρέψουν. Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο. Θα τους πάω ως το τέλος. Και δεν θα γλιτώσουν» κατέληξε στη δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς.

Μαξίμου: Ο μόνος που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του

Με ειρωνικό τρόπο αντέδρασε το Μέγαρο Μαξίμου στη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνεται «ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολογική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά. Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό».

Επίσης, σε άλλη ανακοίνωση το Μαξίμου τόνισε πως ο κ. «Μητσοτάκης στην αμήχανη τοποθέτησή του στην ΚΟ της ΝΔ, αφού παραδέχθηκε πως σκάνδαλο Novartis υπάρχει, δεν κατάφερε παρά να ψελλίσει όσα προηγουμένως είχε πει ο κ. Σαμαράς στην παραληρηματική αλλά αρχηγική του τοποθέτηση. Του ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα».

Στη συνέχεια το κυβερνών κόμμα ανέφερε ότι «ορισμένοι από αυτούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis αδυνατούν να κρύψουν τη νευρικότητα και τον πανικό τους. Και εκτίθενται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει «μετά από τη μήνυση στον πρωθυπουργό, στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, και στους μάρτυρες, ο κ. Σαμαράς να μηνύσει και το FBI. Έτσι, θα αποκτήσει μεγαλύτερη “αξιοπιστία” η θεωρία συνωμοσίας που διακινεί» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος».

Γιατί δεν μηνύει το FBI απαντά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλου

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε:

«Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά για τις υπερφυσικές ικανότητες που μου αποδίδει, οι οποίες μου επιτρέπουν, για ένα διεθνές σκάνδαλο, να προκαλώ και να χειραγωγώ έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο και να καθοδηγώ ακόμα και το FBI, το οποίο o κύριος Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει. Είναι προφανής ο στόχος του για αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων».