Eνημέρωση για τις έρευνες …επι ερευνών για την οικονομία ζητά το ΔΗΚΟ

 

Υπό το βάρος των όσων δραματικών τεκταίνονται στην οικονομία και στον τραπεζικό τομέα με τις χιλιάδες νοικοκυριά να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απειλούνται με λουκέτο, το Δημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε αυτεπάγγελτα προς συζήτηση στη Βουλή τα ακόλουθα θέματα:

Θέμα 1ον:

Ενημέρωση για την πορεία των ερευνών και κατά πόσον άρχισαν ή θα αρχίσουν ποινικές και πειθαρχικές διώξεις όσον αφορά:

 Τις διαπραγματεύσεις για τις παραδοχές της μελέτης Pimco

 Την παραχώρηση ELA στην πρώην Λαϊκή τράπεζα Λτδ, ενώ ήταν αφερέγγυα κατ` ισχυρισμόν του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Την Πώληση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Θέμα 2ον:

Κατά πόσο εγείρεται σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με το γεγονός ότι η θυγατέρα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας είναι εκ των δικηγόρων του Ανδρέα Βγενόπουλου και κατά πόσο αυτή η σχέση θα επηρεάσει τις διώξεις ή και τις απαιτήσεις της ΚΔ εναντίον του κ. Βγενόπουλου.

Θέμα 3ον:

Ενημέρωση κατά πόσον δόθηκε εξουσιοδότηση στη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου για αποπληρωμή του ELA και κατά πόσον η τελευταία πληρωμή (800 εκ. ευρώ) έρχεται σε σύγκρουση ή και επηρεάζει τη διακηρυχθείσα θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για μετατροπή του ELA σε μακροπρόθεσμο ομόλογο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εμμένει στην θέση του για επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση των χρημάτων των Κυπρίων καταθετών και φορολογουμένων.Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοκρατικό Κόμμα θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τη διαμόρφωση του Εθνικού Πλαισίου Διαπραγμάτευσης, με απώτερο στόχο το Πλαίσιο να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη συνέχιση της συζήτησης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.