«Εξηγήσεις» ζητά και από πάνω ο Μάριος Κάρογιαν, παραιτήσεις η Αντιγόνη

 

ΔΗΚΟϊκά στελέχη τα οποία με διάφορους τρόπους υπονόμευσαν την υποψηφιοτητα του προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο στον Α’ γύρο των προεδρικώνUnknown-4 εκλογών και έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ξεσπάθωσαν σήμερα  καλώντας την ηγεία του κόμματος να κάνει αυτοκριτική  ή να παραιτηθεί. Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν με γραπτή δήλωση του καλεί την ηγεσία του ΔΗΚΟ να εξηγήσει τους  λόγους γιατί δεν προκρίθηκε στο β’ γυρο ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ως άλλη Αντιγόνη ζητά την παραίτηση του προέδρου του κόμματος.
Στην ανακοίνωση του ο Μ.Καρογιάν αναφέρει

«Λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της κορυφαίας πολιτικής και πολιτειακής διαδικασίας, το ενδιαφέρον και η προσοχή των πολιτών θα πρέπει να είναι στραμμένη προς την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, τόσο στη διαχείριση του κυπριακού προβλήματος όσο και για την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, με εκπληκτική ταχύτητα και για προφανείς λόγους, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής και επιδεικνύοντας παντελή έλλειψη ευθιξίας, αντί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Πρόεδρος του Κόμματος τέθηκε εκτός της μάχης του 2ου γύρου των προεδρικών εκλογών, πεισματικά επιμένει στην γνώριμη της εσωστρέφεια και στην εκκαθάριση εσωκομματικών λογαριασμών.
Προφανώς αποφεύγει να απαντήσει στα πώς και τα γιατί της αποδοκιμασίας της και αναζητά τους αποδιοπομπαίους τράγους στους οποίους θα φορτώσει τις δικές της ευθύνες.

Δικαίωμά τους!

Στο παρόν στάδιο δεν προτίθεμαι να δώσω συνέχεια στα μικροπολιτικά παίγνια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. Αμέσως, μετά τις εκλογές θα υπάρχει όλος ο απαραίτητος χρόνος για να συζητηθούν τα πεπραγμένα και τα αποτελέσματα της στρατηγικής, της πολιτικής και της τακτικής τους που οδήγησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια χιλιάδες μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος να αποστασιοποιηθούν και έφεραν ένα ιστορικό Κόμμα σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση. Από ρυθμιστή και πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων σε κόμμα διαμαρτυρίας.»

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ως «Αντιγόνη του Σοφοκλή!

Η τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της στο ΣΙΓΜΑ ανεφερε  ότι δεν γνωρίζει ακόμη τους λόγους για τους οποίους την κατηγορούν και γι’ αυτό θα προτιμήσει να είναι φειδωλή μέχρι να κληθεί στο πειθαρχικό. Εστρεψε ωστόσο τα πυρά της εναντίον του Νικόλα Παπαδόπουλου λέγοντας «σε όλο τον κόσμο ένας πολιτικός αρχηγός όταν δεχθεί μία τόσο συντριπτική ήττα κάνει την αυτοκριτική του και μάλιστα παραιτείται παραδίδοντας τη σκυτάλη σε άλλους».

Για την δική της περίπτωση ότι παραπέμπεται στο πειθαρχικό είπε:«Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια μιας άλλης Αντιγόνης, της Αντιγόνης του Σοφοκλή που έχασε τη ζωή της για τις αρχές της: «Δεν ήρθα στον κόσμο για να συμμερίζομαι το μίσος αλλά για να συμφιλιώνω» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος πρέπει να παραμείνει ενωμένος γιατί όταν δεν υπάρχει εσωκομματικός διάλογος και δεν ακούγονται οι αντίθετες απόψεις θα καταλήξουμε να διασπαστεί ένα κόμμα για το οποίο φτύσαμε αίμα».

Για την στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές είπε: «Δυστυχώς ο κ. Παπαδόπουλος θέλησε να μετατρέψει τις προεδρικές εκλογές σε δήθεν δημοψήφισμα για λύση του Κυπριακού. Ο κόσμος του Δημοκρατικού Κόμματος και ο λαός του γύρισαν την πλάτη. Δυστυχώς μέσα από τα τεράστια λάθη που διέπραξε το μόνο που κατάφερε ήταν να μετατρέψει το περήφανο «Όχι» εναντίον του σχεδίου Ανάν σε ένα θλιβερό 25% και να έρθει τρίτος και καταϊδρωμένος».

Ξεκαθάρισε ότι η ίδια συμμετείχε μόνο σε μία συγκέντρωση για να ενημερωθεί «από τους ΔΗΚΟϊκούς τι άποψη είχαν για τα τεκτενόμενα στο ΔΗΚΟ» και προέτρεψε την ηγεσία του κόμματος να «μην ψάχνει κάποιος εξιλαστήρια θύματα. Αν οι συγκεντρώσεις που έγιναν ήταν συγκεντρώσεις προβληματισμού για την επόμενη ημέρα του ΔΗΚΟ και δεν ήταν προεκλογικές, τότε δικαιούνται τα μέλη να συνασπίζονται και να μιλούν».