Ο Μ. Νεοφύτου απέσυρε την αγωγή κατά του Δ. Χριστόφια και λέει πως παρερμηνεύτηκαν δηλώσεις του

Δεν υπήρξε κανένα αντάλλαγμα, λένει οι δικηγόροι του τέως Προέδρου 

 

 

 

«Η Ενάγουσα Εταιρεία και εγώ προσωπικά ως Ενάγων, ζητούμε από το Σεβαστό Δικαστήριο όπως μας επιτρέψει να αποσύρουμε ανεπιφύλακτα την παρούσα αγωγή εναντίον του κ. Χριστόφια», σημειώνει ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου στη γραπτή δήλωση που κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με την οποία αποσύρει την αγωγή του εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.cache_728x3000_Analog_medium_479366_44969_1912018
Η δήλωση του κ. Νεοφύτου κατατέθηκε ενώπιον του Δικαστή Νικόλα Σάντη στο γραφείο του και όχι σε ανοικτή ακροαματική διαδικασία, στην παρουσία του Δημήτρη Χριστόφια και των δικηγόρων των δύο πλευρών, ενώ ο Νεοφύτου δεν ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο.
Στη γραπτή δήλωση του, η οποία διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους από τους δικηγόρους του, ο κ. Νεοφύτου αναφέρει ότι «με μεγάλη μου λύπη έχω παρατηρήσει ότι οι δηλώσεις μου ενώπιον του δικαστηρίου έχουν παρερμηνευθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί από τρίτα πρόσωπα – ενδεχομένως και σκόπιμα – με σκοπό να πλήξουν τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, το πολιτικό κύρος και το ήθος του Δημήτρη Χριστόφια αλλά και της παράταξης του, δηλαδή το ΑΚΕΛ».
«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τον σεβασμό μου για το άτομο του, το ήθος του και για τα όσα πρεσβεύει στην κοινωνία. Τα ίδια αισθήματα εκφράσω και για την παράταξη του Δημήτρη Χριστόφια της οποίας υπήρξε ηγέτης για πολλά χρόνια». Προσθέτει.
Αναφέρει επίσης ότι «κατόπιν έντονου προβληματισμού και ώριμου σκέψεως, έχω καταλήξει στο ότι η συνέχιση της υπόθεσης αυτής δεν θα βοηθήσει ούτε την κοινωνία ούτε τα εμπλεκόμενα σε αυτή μέρη».
Για τους πιο πάνω λόγους, καταλήγει ο κ. Νεοφύτου στη δήλωση του, «η Ενάγουσα Εταιρεία και εγώ προσωπικά ως Ενάγων, ζητούμε από το Σεβαστό Δικαστήριο όπως μας επιτρέψει να αποσύρουμε ανεπιφύλακτα την παρούσα αγωγή εναντίον του κ. Χριστόφια».
Ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου Χαρίλαος Βελάρης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «ο κ. Νεοφύτου έχει αποσύρει την αγωγή του. Έχει λυθεί η όποια παρεξήγηση υπήρχε μεταξύ του ιδίου και του κ. Χριστόφια προς τον οποίο και ο κ. Νεοφύτου και εγώ προσωπικά εκφράζουμε το σεβασμό μας και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο αυτή η υπόθεση με σκοπιμότητα πολιτική ή άλλη για τον κ. Χριστόφια. Ήταν μια καθαρά ιδιωτική διαφορά η οποία έχει διευθετηθεί, έχει επιλυθεί».
Ερωτηθείς για τα όσα ακούστηκαν περί ανταλλαγμάτων, ο κ. Βελάρης αρκέστηκε να απαντήσει «ουδέν σχόλιο».
Ερωτηθείς εάν η πλευρά του κ. Νεοφύτου δεν αξιώνει πλέον κανένα χρηματικό ποσό από τον κ. Χριστόφια, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου είπε ότι «δεν υπάρχει καμία αξίωση πλέον».
Ερωτηθείς σχετικά με κάποια χρήματα και οφειλές προς τον κ. Νεοφύτου που παραδέχθηκε ο κ. Χριστόφιας και αν αυτά τα χρήματα έχουν διευθετηθεί, ο κ. Βελάρης απάντησε επί λέξη «ρωτήστε τον κ. Χριστόφια».
Ερωτηθείς σχετικά με τα δικηγορικά έξοδα, είπε ότι η κάθε πλευρά θα πληρώσει τα δικά της έξοδα.
Ο εκ των δικηγόρων του κ. Χριστόφια, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε ότι «η θέση του κ. Μιλτιάδη έγινε πλήρως αποδεκτή . Ήθελε να προβεί σε απόσυρση της αγωγής-μπορώ να πω διακοπή διότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Μετά από συνεννόηση με τον πελάτη μου τον κ. Δημήτρη Χριστόφια τούτο το αίτημα έγινε αποδεκτό και η ιστορία ετέλειωσε ως εδώ».
«Τα περί ανταλλαγμάτων παρακαλώ να μείνουν κατά μέρος. Δεν υπάρχει ούτε ένα τοις χιλίοις πιθανότητα να έγινε κάτι τέτοιο», όπως ξεκαθάρισε.
Κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει εκ μέρους του κ. Χριστόφια παραδοχή ότι πρέπει να πληρώσει κάποια χρήματα στον κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου και ερωτηθείς εάν αυτά τα χρήματα έχουν υπολογιστεί και ξεκαθαρίσει πόσα είναι, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι «δεν έγινε καμία αντιπαροχή. Η δήλωση του κ. Μιλτιάδη είναι σαφέστατη, είναι μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων του και αυτό έπραξε».
«Από κει και πέρα τί ελέγετο πριν δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τί ελέχθη σήμερα», κατέληξε ο κ. Παπαχαραλάμπους.
Η ακρόαση της αγωγής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και του δικαστή Νικόλαου Σάντη είχε ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου του 2017 με τις τελικές αγορεύσεις των δύο πλευρών και η τελική απόφαση του δικαστηρίου είχε επιφυλαχθεί.
Ο κ. Νεοφύτου διεκδικούσε με την αγωγή το ποσό των 22 εκατ. ευρώ περίπου για οικοδομικές εργασίες που, όπως ισχυρίζετο, έχει διενεργήσει στις οικίες του κ. Χριστόφια στη Μακεδονίτισσα και στο Κελλάκι και για χρήματα που έδωσε στην Ομόνοια και για την προεκλογική εκστρατεία του κ. Χριστόφια.