Kι όμως υπήρξε σχέση του δικηγορικού «Νίκου Χρ. Αναστασιάδη» με Ryanair και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου!

 

Συνάντησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryan air στο Προεδρικό στις 8 Οκτωβρίου!

 

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη για την σχέση που ανέπτυξε το δικηγορικό του γραφείο με την Ryan air την οποία και παραδέχθηκε ότι εκπροσώπησε ως δικηγορικό γραφείο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.nikosanastasiadis Ωστόσο ο κ. Αναστασιάδης είχε επαφές και συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RyanAir κ. Μαικλ Ο Λίρι και μετά την πιο πάνω ημερομηνία, μάλιστα στο Προεδρικό, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι μεταξύ των δύο αντρών είχε δημιουργηθεί οικεία σχέση.Μάλιστα όταν συναντήθηκε με τον κ. Ο λίρι ακολούθησε συνάντηση του τελευταίου με τον Υπουργό Οικονομικών! Παρόμοια συνάντηση δεν υπήρξε με τους περισσότερους τουλάχιστον αν όχι με κανένα εκ των υπόλοιπων ενδιαφερομένων να αγοράσουν τις ΚΑ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σήμερα εμφανίστηκε στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος δημοσίευμα που επιβεβαίωνε τη σχέση του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη με την Ryanair.την οποία σχέση για πρώτη φορά στις 30 Οκτωβρίου είχε αποκαλύψει η δική μας ηλεκτρονική εφημερίδα e.shocknews. Στο δημοσίευμά του ο Φιλελεύθερος αναφέρει πως  η κυβέρνηση συζητά με την Ryanair, η οποία προσφέρει 1000 ευρώ το χρόνο για το όνομα και το σήμα της εταιρείας και ένα εκατομμύριο για τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ απέρριψε προσφορά της εταιρείας Vostok που έδινε το πιο ψηλό ποσό €65 εκ. και ήθελε να αγοράσει μετοχές της εταιρείας με αύξηση κεφαλαίου. Γίνεται αντιληπό δηλαδή πόσο ευνοιοκρατικά μεταχειρίστηκαν την εν λόγω εταιρεία η οποία επανειλημμένα έστηνε στον τοίχο και κατάγγελλε στην ΕΕ την αεροπορική εταιρεία της Κύπρου απαιτώντας το κλείσιμό της.

Για το θέμα αυτό το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι εξέδωασε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται ότι “αποτελεί γεγονός ότι η εταιρεία Ryanaιr, ryanair_1813487bκατά την περίοδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, ζήτησε από το γραφείο μας να αναλάβει τη νομική της εκπροσώπηση κατά τη διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς την KPMG”.και προστίθεται:
“Η κατ’ αρχάς απάντηση μας υπήρξε θετική, για αυτό και κατά την υποβολή των σχετικών εγγράφων προς την KPMG δηλώθηκε ως νομικός εκπρόσωπος το δικηγορικό μας γραφείο”.
Ωστόσο στη συνέχεια επισημαίνεται ότι “ύστερα από προβληματισμό και ενόψει του γεγονότος ότι η εμπλοκή του γραφείου μας εις την όλη διαδικασία, λόγω της έμμεσης σχέσης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μπορούσε να παρερμηνευθεί ως ευνοϊκή για τη Ryanair, γνωστοποιήσαμε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στη Ryanair την απόφαση μας ότι το γραφείο μας δεν δύναται να την εκπροσωπεί”.
“Έκτοτε, ουδεμία σχέση έχουμε με την εταιρεία Ryanair. Αντιθέτως, ως πληροφορούμαστε, μετά την άρνησή μας, την εκπροσώπηση της υπό αναφορά εταιρείας ανέλαβε άλλο δικηγορικό γραφείο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Κι όμως το ότι δεν υπήρξε καμία σχέση διαψεύδεται από συνάντηση που είχε στο Προεδρικό στις 8 Οκτωβρίου 2014 ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair κ. Μαικλ Ο Λίρι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Για την συνάντηση αυτή είχαν μάλιστα υπάρξει και σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Συγκεκριμένα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Φιλελευθέρου που εμφανίστηκε την επομένη της συνάντησης αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ» είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μερικά μόνο λεπτά, ωστόσο είχε μακρά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών».Επίσης αναφέρεται ότι στην Κύπρο εκείνες τις μέρες βρίσκονταν . υψηλόβαθμα στελέχη της Ryanair, για επαφές και πιέσεις σε σχέση με ζητήματα που τους αφορούν για την Κύπρο περιλαμβανομένης και της διαδικασίας πώλησης των Κυπριακών Αερογραμμών.

Αρα αυτό που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση οτι καμία σχέση υπήρξε με το δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη μετά τις 30 Σεπτεμβρίου δεν ευσταθεί, εφόσον έγινε στις 8 Οκτωβρίου η πιο πάνω συνάντηση του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του δικηγορικού γραφείου Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι που έχει και την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον επικεφαλής της ιρλανδικής εταιρείας Ryanair.