Ο Νίκος Κατσουρίδης εκφράζει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά

Ο Νίκος Κατσουρίδης, με γραπτή του δήλωση ,εκφράζει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά για την προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως είναι μια υποψηφιότητα την οποία τα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΛ προέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία.cache_728x3000_Analog_medium_467708_116706_19122017

Πρωταρχικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η λύση του Κυπριακού, για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, εγγυήσεις, εγγυητές και τουρκική επικυριαρχία. Λύση η οποία να στηρίζεται στις περί Κύπρου αποφάσεις του ΟΗΕ, της Ε.Ε, στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και να αποδώσει ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος, νησίδα ασφάλειας, γέφυρα ειρήνης και ανάπτυξης στην περιοχή, αναφέρει ο κ. Κατσουρίδης.

Ταυτόχρονη επιδίωξη, σημειώνει, είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης και ο δικαιότερος καταμερισμός του παραγόμενου εθνικού πλούτου προς όφελος των εργαζομένων.

“H κατάσταση στην Κύπρο βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Την ίδια στιγμή το Κίνημα της Αριστεράς βρίσκεται ενώπιον εξαιρετικών και ιδιαζόντων δεδομένων. Ως μέλος του ΑΚΕΛ, θέλω να δηλώσω την στήριξη μου στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά. Μια υποψηφιότητα την οποία τα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΛ προέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία”, αναφέρει ο κ. Κατσουρίδης.

 

Μαλάς: Μας ενώνει το αύριο
Σε δήλωση του ο Στ.Μαλάς ανέφερε τα ακόλουθα:

«Ευχαριστώ το φίλο Νίκο Κατσουρίδη για τη στήριξη στην υποψηφιότητα μου.
Στην προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας, και για μια νέα πορεία στην οικονομία που θα εγγυάται ανάπτυξη για όλους δεν περισσεύει κανείς.
Μας ενώνει όλους η έγνοια για τον τόπο μας.
Μας ενώνει όλους το αύριο.»

Μετά τις εκλογές θ ξανασυζητηθεί το θέμα Κατσουριδη λέει ο Γ.Γ.ΑΚΕΛ

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Νίκου Κατσουρίδη να στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, εξέφρασε μέσω γραπτής του δήλωσης ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.Στη δήλωση του αναφέρει:

«Ο Νίκος Κατσουρίδης υπήρξε για δεκαετίες ένα από τα πρώτα στελέχη του ΑΚΕΛ. Η απόφαση του να στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητα του Σ. Μαλά σίγουρα μας ικανοποιεί. Όπως είχα δηλώσει και πρόσφατα στο ΑΚΕΛ δεν περισσεύει κανένας. Το Κόμμα μας διαχρονικά συμπεριφερόταν θετικά και δημιουργικά στα στελέχη και τα μέλη του. Έτσι θα λειτουργήσει και τώρα. Μετά τις Προεδρικές Εκλογές θα ξανασυζητήσει το θέμα που τον αφορά.»