Μπαράζ συλλήψεων στην Πάφο για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Σάββας Βέργας, Ευτ.Μαλληκίδης και Γ.Μιχαηλίδης (πρώην δημ.σύμβουλος ΔΗΣΥ) σήμερα στο Δικαστήριο για εντάλματα κράτησης  τους ενώ καταζητείται και ο εργολάβος Δρακόπουλος

Η Αστυνομία προχώρησε λίγο μετά την σύλληψη  του δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, 49 ετών, και σε συλλήψεις   του   πρώην Δημοτικού  Σύμβουλου (ΔΗΣΥ) Πάφου Γιώργου Μιχαηλίδη, 58 ετών, και του Διευθυντή του ΣΑΠΑ, που τελεί σε διαθεσιμότητα για δύο μήνες, Ευτύχιου Μαλληκίδη 58 ετών, ενώ αναμένεται η σύλληψη και τέταρτου προσώπου, του εργολάβου Χρίστου Δρακόπουλου από την Ελλάδα.

r720_SAPA

Ο Χρίστος Δρακόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί στην Κύπρο και έχουν τροχοδρομηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης μετά τις οδηγίες που έδωσε η Νομική υπηρεσία, η οποία παρακάθισε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη.

Οι έρευνες για την υπόθεση ΣΑΠΑ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την ομάδα των ανακριτών. Από τα γραφεία του ΣΑΠΑ είχαν προηγουμένως οι ανακριτικές αρχές παρέλαβαν σωρεία εγγράφων και φακέλων που αφορούν τη β’ φάση, τα οποία τέθηκαν ενώπιον της ανακριτικής ομάδας στην προσπάθεια τους να διαπιστώσουν τα όσα σοβαρά καταγγέλλονται για τον οργανισμό αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών και σε άλλες συλλήψεις  καθότι υπαρχουν σύμφανα με εκπρόσωπο της ενδείξεις για ανάμειξη και άλλων προσώπων