Οι Οικολόγοι καταδικάζουν τις απειλές εναντίον των δημοσιογράφων της «Αφρίκα»

Το Κινημα Οικολόγων καταδικάζει τις απειλές και τους τραμπουκισμούς  εναντίον των δημοσιογραφων της ΑΦΡΙΚΑ και εκφραζει την συμπαράσταση του στον Σενέρ Λεβέντ και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας “Αφρίκα.Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Όσα ακολούθησαν τη δημοσίευση σκίτσου από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Αφρίκα” μόνο αποτροπιασμό προκαλούν. Οι συγκεντρώσεις εποίκων και εθνικιστικών κύκλων στα κατεχόμενα, οι απειλές εναντίον του εκδότη της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ, ξυπνούν τις όχι και τόσο μακρινές μνήμες από άλλα περιστατικά, όταν ορισμένα σκίτσα αποτέλεσαν αφορμή εγκλημάτων στον ευρωπαϊκό χώρο. Ταυτόχρονα όμως όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες αποδεικνύουν και την πραγματικότητα που επικρατεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, με τους Τουρκοκύπριους να υφίστανται και εκείνοι τις επιπτώσεις της τουρκικής κατοχής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε με τον πιο σαφή τρόπο κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης. Κριτήριο της ποιότητας της δημοσιογραφίας εκάστου, είναι οι αναγνώστες της εφημερίδας και όχι οι αυτόκλητοι -τάχα- υπερασπιστές κάποιας θρησκείας, ή οι εκτελεστικοί βραχίονες του καθεστώτος Ερντογάν στην Κύπρο.»