Ελλάδα: Μάχη για εντοπισμό αγνοουμένων στις πλήμμυρες

Θρίλερ επικρατεί από το πρωί σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής και της Ν. Περάμου. Το πρωί είχαν αναφερθεί από τις Αρχές πως αναζητούνται έξι άτομα, όμως το μεσημέρι  εντοπίστηκε ένα από αυτά.imagew-6.aspx

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται αδιάκοπα για την απάντληση υδάτων από κατοικίες, βιοτεχνίες και εργοστάσια κάτω από αντίξοες συνθήκεςΛίγο πριν από τις 13.00 όμως, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως αναζητείται ακόμη ένας άνδρας, 50-55 ετών, ο οποίος είναι κυνηγός. Ο αδελφός αυτού του αγνοουμένου βρέθηκε χθες νεκρός από τα σωστικά συνεργεία.
Ωστόσο, στις 13.10 ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε σώος από τα σωστικά συνεργεία ένας εκ των αγνοουμένων, ο Δήμος Παναγιώτης, ο οποίος διαμένει στο Παλαιοχώρι Μάνδρας. Ως εκ τούτου, αναζητούνται πλέον πέντε άτομα.

Εν τω μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία εργάζονται αδιάκοπα για την απάντληση υδάτων από κατοικίες, βιοτεχνίες και εργοστάσια κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού από τις 08.00 το πρωί άρχισε η σφοδρή βροχόπτωση στη δυτική Αττική.imagew-2.aspx

Η ένταση του φαινομένου υποχώρησε γύρω στις 11.00, αλλά εν τω μεταξύ είχαν σχηματιστεί εκ νέου χείμαρροι στη Μάνδρα Αττικής.

Ο φακός του zougla.gr είναι αυτόπτης μάρτυρας του διαρκούς αγώνα των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν άτομα από τις κατοικίες τους και να απαντλήσουν νερά από τα σπίτια της Μάνδρας.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που διηγούνται άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής αλλά και οι κάτοικοι της Μάνδρας, που κλήθηκαν να βοηθήσουν συμπολίτες κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Η Μόσχα δηλωνει έτοιμη να βοηθήσει

Ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντίμιρ Πουτσκόφ έστειλε στο Έλληνα Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη τηλεγράφημα, μέσω του οποίου εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τα θύματα της θεομηνίας και δηλώνει ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια που θα συμβάλλει στην εξάλειψη των συνεπειών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Ελλάδα.

«Εξ ονόματος του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, Σας εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Ενημερώστε μας, για το αν οι δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας μπορούν να φανούν χρήσιμα στην Ελληνική Δημοκρατία στην προσπάθεια που καταβάλλει για να αντιμετωπίσει τα στοιχεία της φύσης», αναφέρει το τηλεγράφημα που κοινοποίησε το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.