Συζήτηση στη Βουλή για Κυπριακές Αερογραμμές

Στη μεθεπόμενη Ολομέλεια της Βουλής, στις 4 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η συζήτηση για τις Κυπριακές Αερογραμμές, όπως αποφασίστηκε κατά την κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την εταιρεία.Κυπριακές_Αερογραμμές71

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αποφασίστηκε πως το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών θα συζητηθεί στο Κεφάλαιο Δ`, κατά τη μεθεπόμενη Ολομέλεια της Βουλής, με την έκθεση που έχει ετοιμαστεί και η οποία περιέχει τα πρακτικά της προηγούμενης συζήτησης της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι το θέμα είναι σημαντικό να συζητηθεί εκτενώς και με απόλυτη διαφάνεια στην Ολομέλεια, ενώ χαρακτήρισε τις ενέργειες που γίνονται ως «ξεπούλημα».

Όπως είπε, η στενότητα του χρόνου μας αναγκάζει το υλικό που έχουμε μαζέψει ως Επιτροπή Οικονομικών και Ελέγχουν να τεθεί ενώπιον του συνόλου των βουλευτών στη μεθεπόμενη Ολομέλεια της Βουλής, με στόχο να αναδείξουμε όλες τις διαστάσεις του ζητήματος.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης χαρακτήρισε την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ των ΚΑ «το επιστέγασμα της πλήρους αδυναμίας της Κυβέρνησης να χειριστεί  το θέμα».

Κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της πριν οι ΚΑ εισέλθουν σε μη αναστρέψιμη πορεία.

Όπως είπε, η Κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι στόχος της δεν είναι το κλείσιμο των ΚΑ, και να προχωρήσει σε μια ύστατη, υπεύθυνη και σοβαρή  προσπάθεια αξιοποίησης όσων προοπτικών διάσωσης της εταιρίας υπάρχουν ακόμα.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Περδίκης είπε πως η παραίτηση του Προέδρου των ΚΑ Μάκη Κωνσταντινίδη δυσχεραίνει την κατάσταση.

Συμπλήρωσε πως αντί να κατατεθεί πρόταση για τις ΚΑ, η πλειοψηφία της Βουλής επέλεξε να γίνει  μια απλή συζήτηση στην Ολομέλεια.

Χαρακτήρισε αχρείαστη και δημαγωγική την απόφαση αυτή, προσθέτοντας πως αυτό που χρειάζεται δεν είναι συζητήσεις και παραιτήσεις, αλλά μια υλοποιήσιμη πρόταση.

Στο μεταξύ οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο Μάκης Κωνσταντινίδης με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη υπέβαλε την παραίτηση του ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου οι ΚΑ αναφέρουν ότι ο κ. Κωνσταντινίδης υπέβαλε την παραίτηση του στις 21 Νοεμβρίου του 2014.

ΑΚΕΛ:Ανεπάρκεια , κακοδιαχείριση

Το ΑΚΕΛ  με ανακοίνωση του αναφέρει  ότι« η παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Μάκη Κωνσταντινίδη προσθέτει ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα των σκανδάλων, της ανεπάρκειας, της κακοδιαχείρισης και γενικότερα των ενεργειών της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη για κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.»
«Οι κυβερνώντες, σημειώνει ,  καλούνται επιτέλους να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στην οικονομία, τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους στις Κυπριακές Αερογραμμές και να υπερασπιστούν με σθένος το δημόσιο συμφέρον και όχι συγκεκριμένα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Αν έστω και τώρα η κυβέρνηση αλλάξει πλεύση, υιοθετώντας τις συγκεκριμένες εισηγήσεις που έχουν κατατεθεί τόσο από το ΑΚΕΛ, όσο και από άλλες πολιτικές δυνάμεις και εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα, ο εθνικός μας αερομεταφορέας μπορεί να διασωθε»  καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.