«Πρίγκιπα του σκότους» αποκάλεσε το Νικόλα Παπαδόπουλο ο Υπ.Υγείας

 

Πρίγκιπα του σκότους  και του ψεύδους αποκάλεσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης απ’ αφορμή την έντονη κριτική που άσκησε ο τελευταίος για το ΓΕΣΥ.imagew-3.aspx

Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του Υπουργού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης τον κάλεσαν να απολογηθεί.

Το Εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου απάντησε λακωνικά στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Υπουργού Υγειας τονίζοντας τα πιο κάτω΅

«Ο Γιώργος Παμπορίδης αντιλαμβανόμενος ότι διαψεύδεται από την αλήθεια, τις αποδείξεις και τα πρακτικά, διολισθαίνει για μία ακόμα φορά στον κατήφορο των ύβρεων.

Δεν αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του περισσότερο.»

Το ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ  με ανακοίνωση του αναφέρει ότι «ο υβριστικός λόγος που χρησιμοποίησε ο κ. Παμπορίδης κατά του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου, υποβαθμίζει δραματικά το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου και είναι φανερό ότι αποσκοπεί να αποκρύψει την αλήθεια, η οποία αποδεικνύεται από ατράνταχτα ντοκουμέντα.

Εμείς, προσθέτει το ΔΗΚΟ επιλέγουμε να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τομέα της δημόσιας υγείας και των ασθενών. Άλλοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προεκλογικά τους προβλήματα.

Καλεί τέλος τον  κ. Παμπορίδης, να  απαντήσει:

  • Ποιος είναι ο οδικός χάρτηςμε τα στάδια της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων;
  • Θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, που η ίδια η κυβέρνηση έχει θέσει;
  • Υπάρχει εκτίμηση για το κόστος της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων;
  • Γιατί κανένας εργαζόμενος στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν έχει ενημερωθεί για την αυτονόμηση;
  • Τι γίνεται με την μελέτη βιωσιμότητας του ΓΕΣΥ, που ο Υπουργός Οικονομιών ζήτησε να διεξαχθεί και για την οποία εξασφάλισε αποδέσμευση κονδυλιού από τη Βουλή;

Οι ύβρεις του Υπουργού της κυβέρνησης Αναστασιάδη, δεν μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε πλέον μαζί του.

Δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο με τον κ. Παμπορίδη.Θέμα: Ο Υπουργός Υγείας να απολογηθεί για τις ύβρεις επί προσωπικού κατα του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου.

Οικολόγοι

Οι Οικολόγοι στην ανακοίνωση του αναφέρουν :

«Ο χαρακτηρισμός του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νικόλα Παπαδόπουλου από τον Υπουργό Υγείας κ. Γιώργο Παμπορίδη ως «πρίγκιπα του σκότους» είναι απαράδεκτος και κατακριτέος. Ο κ. Υπουργός όφειλε να γνωρίζει καλύτερα και να απέφευγε επίθεση επί προσωπικού που δεν αρμόζει σε υπουργό.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η συζήτηση έχει προκύψει λόγω της τοποθέτησης του υπουργού σε συνεδρίαση της ΟΕΒ ότι σε 3 χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ θα μετεξελιχθεί από μονοασφαλιστικό σύστημα σε πολυασφαλιστικό. Η συζήτηση έγινε στην παρουσία αντιπροσώπου του ΠΙΣ, του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια του κυβερνητικού στρατοπέδου να κάνει το άσπρο μαύρο και να παρουσιάσει τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως πολέμιο του ΓΕΣΥ, την στιγμή που είναι η κυβερνητική παράταξη που καθυστέρησε την διαμόρφωση του τελικού νομικού πλαισίου για το ΓΕΣΥ και που επιμελώς καθυστερούσε την συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας για ένα ολόκληρο χρόνο.

Για να μην θυμίσουμε τις καθυστερήσεις στην επικύρωση του διαγωνισμού για την εκπόνηση του μηχανογραφικού συστήματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, θα αναφερθούμε στην καθυστέρηση που έχει επιδείξει ο ίδιος ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον μη διορισμό του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Αυτή η «παράλειψη» του προέδρου επιμηκύνει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ αλλά κυρίως θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την διαδικασία αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία πολιτών έχουμε παλέψει με νύχια και με δόντια για να διαμορφωθεί ένα όσο το δυνατό καλύτερο νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Αν υπάρχει κίνδυνος μη εφαρμογής του ΓΕΣΥ, αυτός προέρχεται από την παρούσα κυβέρνηση η οποία σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε να παλινοδρομεί και να αμφιταλαντεύεται, και όχι από τον υποψήφιο πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο.»

Το Προεδρικό

Ο Αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Β.Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου,  ανέφερε πως αν η προσπάθεια για το ΓεΣΥ ναρκοθετηθεί υπόλογος στον κυπριακό λαό  θα είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι  «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε μια μεγάλη προσπάθεια και ο κ. Παμπορίδης ανέλαβε αυτό το βάρος και έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία επιτέλους η Κύπρος να αποκτήσει το ΓεΣΥ, κάτι που όλοι οι πολίτες θέλουν ώστε να είναι όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας ασφαλισμένοι”.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δύο συσκέψεις των κομμάτων, κατάφερε μια “πρωτοφανή συναίνεση” παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν από όλες τις πλευρές.

“Ψηφίσαμε όλοι μαζί στη Βουλή τελικά και ήταν ένα επίτευγμα ομοφωνίας ολόκληρου του πολιτικού κόσμου”, είπε.

Δυστυχώς, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, “για προεκλογικούς λόγους και μόνο, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος προσπαθεί να ναρκοθετήσει με αυτές τις επιθέσεις προς τον Υπουργό Υγείας όλη αυτή τη συλλογική προσπάθεια”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “δεν θα είναι ο κ. Παμπορίδης υπόλογος στον κυπριακό λαό αν όλη αυτή η προσπάθεια ναρκοθετηθεί. Υπόλογος θα είναι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος».

Δηλώσεις Παμπορίδη

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος και το επιτελείο του υποπίπτουν από ολίσθημα σε ολίσθημα σε ό,τι αφορά το θέμα του ΓΕΣΥ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εκ του μη όντος εντυπώσεις.

«Ωδινεν όρος ο κ. Παπαδόπουλος και έτεκεν μυν, ήρθε και μας είπε αρχικά ότι μας έχει ηχογραφημένους λες και κάνουμε τίποτε εν κρυπτώ και παραβύστω τελικά μας είπε ότι ήταν πρακτικά μιας δημόσιας τοποθέτησης που έκανα στην ΟΕΒ, μετά μας είπε ότι ήταν ηχογράφηση από κάποιο μέλος της ΟΕΒ, που παράνομα ενδεχομένως έκανε και την διέθεσε και έδωσε τα πρακτικά, απόσπασμα πρακτικών» είπε.

Ζήτησε από τον κόσμο να διαβάσει προσεκτικά τι λέει ο ίδιος σύμφωνα με τα πρακτικά που το ΔΗΚΟ δημοσίευσε, 18 Ιουλίου του 2016, ‘τρεις μέρες πριν τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στην οποία μετείχε το ΔΗΚΟ και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί όπου αποφασίστηκε και οριστικοποιήθηκε η μορφή του ΓΕΣΥ’.

Πρόσθεσε ότι ‘όταν άκουσα τον κ. Παπαδόπουλο στο ΡΙΚ να μιλά περί ηχογραφημένων δηλώσεων, λέγοντας ‘τον έχουμε ηχογραφημένο’, έδωσα τόπο στην οργή παρά τις απογευματινές μου δηλώσεις και άφησα το περιθώριο να υπάρξει μια διόρθωση αλλά μετά λύπης μου βλέπω σήμερα ότι αντί να σιωπήσουν και να ζητήσουν συγνώμη να επιχειρούν να κάμουν εκ του μη όντος ένα θέμα. Λοιπόν για να τελειώνουμε, ανατρέξετε στις δηλώσεις μου, την πρώτη μου συνέντευξη σε εφημερίδα τον Σεπτέμβριο του 2015 ένα μήνα μετά που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Αυτό λέω στον ‘Φ’ ότι δηλαδή αρχίζουμε με μονοασφαλιστικό και αν έχει ελλείψεις μετεξελίσσεται σε πολυασφαλιστικό, σε μικτό είχα πει τότε’.

‘Δέστε συνέντευξή μου στη ‘Χ΄ τον Δεκέμβριο του 2015. Δέστε όλες μου τις δηλώσεις δέστε όμως και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στα πρακτικά αλλά και των άλλων αρχηγών που λέει ακριβώς αυτό το πράγμα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν το μονοασφαλιστικό το οποίο προτείνει η κυβέρνηση δεν ενεργήσει και δεν λειτουργήσει εύρυθμα όπως αναμένουμε να το μετεξελίξουμε σε κάτι άλλο’ πρόσθεσε.

Λέγοντας ότι «όχι μόνο το κάναμε αυτό το πράγμα’ είπε «δέστε και το άρθρο 11.α του νόμου, αυτό ακριβώς λέει και το άρθρο αυτό που ψήφισε και ο κ. Παπαδόπουλος. Άρα περί ανακόλουθου Υπουργού του τα επιστρέφω. Ανακόλουθος είναι αυτός και είναι ντροπή που δεν είχε το σθένος να αναλάβει την ευθύνη του λάθους του που έκανε προχθές και προσπαθεί με περαιτέρω ψεύδη, μετατρεπόμενος σε έναν πρίγκιπα του σκότους και του ψεύδους και της λάσπης να εμφανιστεί ως δικαιωμένος. Είναι ντροπή στις μέρες μας να έχουμε άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία αντί να υπηρετούν με αξιοπιστία τον τόπο να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εκ του μη όντος. Εδώ είμαστε και θα κριθούμε όλοι».

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει δήλωση του Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ ότι ‘θα κάνετε την πάπια και εσείς και θα φύγετε από το Υπουργείο’ είπε ‘δεν σχολιάζω κύμβαλα αλαλάζοντα ιδιαίτερα όταν είναι μισθοφόροι της λάσπης’.

Τέλος, κληθείς να αναφέρει εάν όταν στο παρελθόν έλεγε πως κάποιοι έψαχναν ηγέτες να υπερασπιστούν την αναχαίτιση του ΓΕΣΥ εννοούσε τον κ. Παπαδόπουλο, είπε ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ στον κ. Παπαδόπουλο, για να προσθέσει «αλλά φαντάζομαι τώρα θα είναι κατανοητό από που προέρχονταν όλες αυτές οι πιέσεις και για να είμαι δίκαιος ο κ. Παπαδόπουλος προσωπικά δεν ήταν ανάμεσά τους, άτομα πολύ κοντά του ήταν».