Οικολόγοι:Πολύ αργά ο κ. Αναστασιάδης δωρίζει το “αρκάτζι” του, στο Πέρα Πεδί

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επανήλθε σήμερα στο έργο ανάπτυξης στο Πέρα Πεδί και εγείρει  εκ νέου νέα ερωτήματα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη .b_perapedi

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Όταν προέκυψε το ζήτημα με την πιθανή σχέση του κ. Αναστασιάδη με το έργο στο Πέρα Πεδί, αρχικά ο ίδιος οργισμένος απάντησε πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ότι πρόκειται για προεκλογική λάσπη και για εντελώς άσχετη περιοχή από αυτή που βρίσκεται η ιδιοκτησία του. Στη συνέχεια οργισμένος παραδέχτηκε πως ήταν συνιδιοκτήτης του τεμαχίου που πωλήθηκε στον ξένο επενδυτή και αποτελεί μέρος του έργου, διευκρινίζοντας και πάλι οργισμένος πως αν είχε εμπλακεί με την υπόθεση, αυτή θα είχε αδειοδοτηθεί αμέσως. Χθες με ηπιότερο μεν ύφος, αλλά εντός του προσφιλούς του πομπώδους πλαισίου, ανακοίνωσε πως θα δωρίσει το μέρος του τεμαχίου που ακόμα βρίσκεται στην κατοχή του μαζί με το περίφημο αρκάτζι του στο κράτος.

Δύο τινά μπορεί λοιπόν να συμβαίνουν: Είτε ο κ. Αναστασιάδης αναγνωρίζει ως προβληματικό να είναι ιδιοκτήτης τεμαχίου που γειτνιάζει με ένα καταστροφικό για το περιβάλλον έργο, με όποια μάλιστα υπεραξία λάβει το “αρκάτζι” του μετά την ολοκλήρωση του έργου, είτε απλώς ψηφοθηρεί χωρίς αιδώ και προσπαθώντας να καλύψει το λάθος του, το παραχωρεί στο κράτος.

Σωστή η κίνηση, ωστόσο και άργησε να την κάνει και κυρίως δεν παραδέχεται το λάθος του. Θα πρέπει να έχει λοιπόν στο νου του, πως η αλαζονεία της εξουσίας είναι εφήμερη, όπως άλλωστε και η ίδια η εξουσία. Ο λαός δεν ξεχνά ότι παρόμοιες “δωρεές” έκανε και ο συμπέθερος του όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την απόσυρση καταθέσεων πριν το κούρεμα, προφανώς -σύμφωνα και με τον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας- κατόπιν προνομιακής ενημέρωσης από τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη.»