Παραιτήθηκε ο Μάκης Κωνσταντινίδης από το πηδάλιο των Κ. Αερογραμμών!

 Δεν αποκλείονται απρόβλεπτες εξελίξεις…

 

Την παραίτησή του από την προεδρία των Κυπριακών Αερογραμμών ανακοίνωσε σήμερα το πρωϊ από Ραδιοφώνου ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Μάκης Κωνσταντινίδης και η Ετιαρεία πλέον μοιάζει με καράβι ακυβέρνητο σε άγρια φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέδωσε το τελευταίο Σχέδιο Διάσωσης της Εταιρίας στον Υπουργό Οικονομικών tromaktikoτην περασμένη Παρασκευή και επιβεβαίωσε πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα η E-shocknews ότι υπέβαλε παράλληλα την παρίτησή του μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ. Ο ίδιος όπως είπε θέλει να περισώσει τα αξιοπρέπειά του καθότι οι υπόλοιποι συνεργάτες του στο Δ.Σ. με διάφορους λόγους που προφασίζονται δεν προσέρχονται σε συνεδρίες για να συζητηθοούν κρίσιμα θέματα και δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα για τη βιωσιμότητα της εταιρείας με κάθε μέρα που περνά.Σήμερα είναι προγραμματισμένη μια τέτοια συνεδρία.

Καθήκοντα προέδρου θα εκτελεί , όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. που έχει οριστεί ο κ. κ. Μαρίνος Καλλής, ο ένας εκ των δύο μελών του Συμβουλίου που δεν έχουν συμπαραταχθεί με την πλειοψηφία των υπόλοιπων πέντε. Το άλλο μέλος που στηρίζει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις εκ των οποίων οι περισσότερες γίνονται στο παρακήνιο είναι ο κ. Αντρέας Παπαδόπουλος. Με αυτή την σύνθεση σίγουρα το Συμβούλιο πολύ δύσκολα θα μπορεί να επανέλθει στην ομαλότητα και ουδείς γνωρίζει αν ο χρόνος θα προσφέρει υπό τις περιστάσεις αυτή την πολυτέλεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα πέντε μέλη του Δ.Σ μαζί με τον κ. Κουρίδη που έχει ήδη παραιτηθεί υπέγραψαν την γνωστή επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με την οποία κατάγγειλαν μεταξύ άλλων ότι έχει προαποφασιστεί το κλείσιμο της Εταιρέιας και ότι δεν γίνεται από την πλευρά μας ότι πρέπει στις Βρυξέλλες για να ανατραπεί η αναμενόμενη καταδικαστική απόφαση που θα σημάνει το κλείσιμό της. Ηγειραν επίσης θέμα διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι είχαν κληθεί να παραδώσουν στοιχεία και εμπορικά απόρρητα των ΚΑ στους κύριους ανταγωνιστές της Εταιρείας Aegean και Ryanair τις οποίες η κυβέρνηση πρόκρινε ως τους οργανισμούς στους οποίους θα μεταβιβάζονταν το όνομα, το έμβλημα και οι 52 διακρατικές συμφωνίες για πτήσεις σε τρίτες χώρες που σήμερα πραγματοποιούν οι ΚΑ.

Πάντως η σημερινή παραίτηση Μάκη Κωνσταντινίδη κρίνεται από κύκλους της Εταιρείας ως μια εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη και δεν αποκλείουν να πυροδοτήσει πολύ απρόβλεπτες εξελίξεις.