Γ.Γ.ΑΚΕΛ:Μετατρέπουν την Κύπρο σε ξέφραγο αμπέλι

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο  την ασφαλεια  των πτήσεων

Για μεθοδεύσεις από πλευράς Κυβέρνησης στα ζητήματα ασφάλειας πτήσεων και ασφάλειας των αεροδρομίων που θα καταστήσουν την Κύπρο «ξέφραγο αμπέλι και θα θέσουν σε κίνδυνο τις πτήσεις», έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος διαμήνυσε ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχτεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών.ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÐÑÙÔÏÕ ÌÍÇÌÏÍÉÁÊÏÕ ÐÑÏÛÐÏËÏÃÉÓÌÏÕ - ÁÍÔÑÏÓ ÊÕÐÑÉÁÍÏÕ

«Αυτή η Κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να δώσει τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα», από την υγεία, μέχρι την ασφάλεια πτήσεων και αεροδρομίων, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με αντιπροσωπεία του κλάδου υπαλλήλων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

«Ούτε την ασφάλεια των πτήσεων αλλά ούτε και την ασφάλεια των αεροδρομίων θα δεχτούμε να τη μεταφέρουν στα χέρια των ιδιωτών», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, μεθοδεύεται από την πλευρά της Κυβέρνησης μια σταδιακή ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών «με στόχο βεβαία να εξυπηρετηθούν διάφορα συμφέροντα».

«Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να μας ενημερώσει» είπε ο κ. Κυπριανού, ενώ πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση στη Βουλή, όπου το κόμμα θα διατυπώσει τις θέσεις του γύρω από τα ζητήματα.

Απευθύνθηκε παράλληλα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αποδεχτεί μεθοδεύσεις, οι οποίες θα καταστήσουν την Κύπρο «ξέφραγο αμπέλι και θα θέσουν σε κίνδυνο τις πτήσεις».

Αναφέρθηκε τέλος και στα θέματα που αφορούν το προσωπικό του Τμήματος, είπε όμως ότι για το ΑΚΕΛ το θέμα έρχεται τρίτο σε σημασία, καθώς προέχουν τα θέματα ασφάλειας.