Αλληλεγγύη:«Συγκαλυμμένο προτεκτοράτο στην Τουρκία» η λύση που προωθεί ο Ν.Αναστασιάδης

Το Κίνημα Αλληλεγγύη σχολιάζοντας την δια βοής υποστήριξη του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ στην υποψηφιότητα του Ν.Αναστασιάδη , υποστηρίζει πως άλλα ευαγγελίζεται και άλλα προώθησε ο εκλεκτός της ηγεσίας του Συναγερμού.imagew.aspx

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος του Συναγερμού, επισφραγίζοντας, έστω και εκ των υστέρων, μια τελετουργία που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Αναστασιάδη. Με το στομφώδη τρόπο που μας έχει συνηθίσει όταν αρθρώνει τον πολιτικό του λόγο, μίλησε για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, για εφικτή και δυνατή λύση, ότι δεν συμβιβάζεται με  τα τετελεσμένα της εισβολής, για διεκδικούμενα, τάχατες, ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες και για την ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης με τους Τ/ Κ συμπατριώτες μας. Μίλησε ακόμα ενάντια στο λαϊκισμό στα ζητήματα της οικονομίας και για πολλά άλλα.
Για όσους, κ. Αβέρωφ, αρνούνται να αποδεχτούν αυτά που τόσο ανέξοδα και αψήφιστα προβάλλετε, ο εκλεκτός σας κάθε άλλο παρά προώθησε τις θέσεις που τώρα ευαγγελίζεστε.
Τα έγγραφα των συνομιλιών που έχουν δοθεί με το σταγονόμετρο έστω, επιβεβαιώνουν τα αντίθετα, ότι, δηλαδή, ο εκλεκτός σας:
(α) Δεν συνομιλεί για ομοσπονδία ούτε ακόμα για συνομοσπονδία. Προσφέρει, ηθελημένα ή άθελά του, συγκαλυμμένο προτεκτοράτο στην απαιτητική Τουρκία η οποία έχει χαρτογραφήσει πλήρως τα κενά και τις διαπραγματευτικές αδυναμίες του εκλεκτού σας και πάνω σε αυτά επενδύει.
(β) Στοχεύει σε εφικτή και δυνατή λύση στα μέτρα της Τουρκίας, ελπίζοντας ότι έτσι θα εξευμενίσει και θα τιθασεύσει τις ορέξεις της.
(γ) Έχει συμβιβαστεί πλήρως με τα τετελεσμένα της εισβολής τα οποία η κατοχική Τουρκία ανενόχλητη εξαργυρώνει καθημερινά, εντός και εκτός της Κύπρου.
(δ) Έχει αποδεχτεί θέσεις που δεν έχουν καμία  σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, καταπατώντας κάθε στοιχειώδη αρχή ως προς τα θέματα της ιδιοκτησίας, και τις δημοκρατικές αρχές περί πλειοψηφίας και πολλά άλλα.
(ε) Εννοεί την ειρηνική συμβίωση με τους Τ/κ με την κατοχική Τουρκία να έχει τον πρώτο λόγο παντού και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ολοένα και μειοψηφούσα τ/κ κοινότητα και με τον κατακλυσμό του νησιού από τους Τούρκους υπηκόους.
Ο κ. Νεοφύτου, στην ανέξοδη τοποθέτησή του, μας μίλησε για το λαϊκισμό στα ζητήματα της οικονομίας. Μιας ευάλωτης οικονομίας που ο εκλεκτός του, διακινούμενος ανά τας οδούς και τας ρύμας, διαμοιράζει αφειδώλευτα και καθημερινά με τις λογής – λογής υποσχέσεις του.

Ο πατριωτισμός, στον οποίο απευθύνεται ο κ. Νεοφύτου, έχει καθήκον να απαλλάξει τον τόπο και το λαό από τους αυτοαποκαλούμενους φωστήρες και να αφήσει τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο χωρίς ψευδαισθήσεις και με καθαρότητα σκέψης και πολιτικής, να μας απομακρύνει, αργά αλλά σταθερά, από την καταστροφή που έχει επιφέρει ο εκλεκτός του κ. Αβέρωφ.»