Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 4η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νάσου Γκιούρωφ

 

2017-01-22 14.23.58

Ο Νάσος δίπλα από τον πίνακα του «Αυτοπορταίτο»

Στην παρουσία φιλότεχνων, φίλων και γνωστών παραγόντων της πολιτιστικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, τελέσθηκαν τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ τα εγκαίνια της τέταρτης ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Νάσου Γκιούρωφ, στην Πύλη Αμμοχώστου.

Tην Εκθεση άνοιξε ο διευθυντής του Ράδιο Πρώτο ,γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής Ζαχαρίας Φιλιππίδης ο οποίος πριν δώσει το λόγο στο δήμαρχο Λευκωσίας , ανέφερε ότι η παρούσα δουλειά   είναι μέρος των τελευταίων χρόνων   της πλούσια δραστηριότητας του καλλιτέχνη στα εικαστικά δρώμενα. Eίπε ακόμα πως ο Νάσος ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου και πέραν από τις ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο συμμετείχε και σε θεματικές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Tελώντας τα εγκαίνια της έκθεσης, o Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γωρκάτζης ανέφερε πως με την παρούσα έκθεση ζωγραφικής ο Nάσος κάνει μια αναδρομή των πέντε χρόνων από την τελευταία του δουλειά που παρουσίασε το 2012.

01 (2)

«Η Αντιγόνη»

Σ’ αυτά τα πέντε χρόνια, ανέφερε, ασχολήθηκε εντατικά με την ζωγραφική και δούλεψε πάνω σε   έργα που αφορούσαν συμμετοχή σε θεματικούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό . Εργα του κοσμούν γκαλερί στην Νέα Υόρκη ενώ συμμετείχε και σε ομαδικές εκθεσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Για αρκετούς από τους πίνακες του που παρουσιάστηκαν στο εξωτερικό γράφτηκαν πολύ καλές κριτικές και απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια .

Eνας από τους πίνακες που εκτίθενται σήμερα, «η Αντιγόνη» θα αποτελέσει το εξώφυλλο του θεατρικού έργου της ηθοποιού Ευτυχίας Λοϊζίδου: «Το Σημαίνων Παιδί» το οποίο θα κυκλοφορήσει και στα Αγγλικά και αναφέρεται στον Πελλοπονησιακό πόλεμο ενώ θα ανέβει σύντομα σε off broadway σκηνή στη Νέα Υόρκη.

Εργα του έχουν αγοραστεί από συλλέκτες σε Κύπρο και ΗΠΑ.

36 hr_1507109714499

«Καθήλωση»

Ο Νάσος πέρα από τη ζωγραφική ασχολήθηκε και με τη σκηνογραφία.Συνεργάστηκε με τον Κύπριο σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοζίδη, ο οποίος είχε μια επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα και τώρα διαπρέπει στην Αμερική. Ο Νάσος εκανε τα σκηνικά για την τριλογία του Αισχύλου Ορέστεια, την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, την Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη, την Ελένη του Ευριπίδη κ.α.Οι τραγωδίες αυτές ανεβάστηκαν σε off broadway σκηνές στη Νέα Υόρκη.

Tέλος συγχάρηκε τον καλλιτέχνη για τη δύναμη την ευαισθησία και το πάθος που διαχέεται στα έργα του.

O Νάσoς Γκιούρωφ ευχαρίστησε τους παρευρισκομενους  για την παρουσία τους λέγοντας πως το κάθε έργο είναι κομμάτι από τον ίδιο και τις αναζητήσεις του και τους κάλεσε να είναι κριτικοί μαζι.

10 (2)

«Υδατινα τείχη»

*Στην έκθεση παρουσιάστηκαν 37 έργα του καλλιτέχνη αρκετά από τα οποία είχαν προπουληθεί πριν τα εγκαίνια.

 

 

Σύντομο βιογραφικό

05 (2)

«Ο αυτοκράτορας»

Ο Νάσος Γκιούρωφ, γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 13 Oκτωβρίου του 1979 και από μικρός είχε έφεση στη ζωγραφική .Από πολύ νεαρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής.Η πρώτη διάκριση ήλθε σε ηλικία 14χρόνων όταν πήρε τη 2η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ζωγραφικής Σχολείων.Στα 16 του πέρασε τις εξετάσεις GCE in Fine Arts με διάκριση.Μετά από εξετάσεις έγινε δεκτός στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Σόφιας απ’ οπου αποφοίτησε με άριστα. Του δόθηκε υποτροφία για μεταπτυχιακό και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2007.

Την ίδια χρονιά παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία.Ακολούθησαν άλλες δύο ατομικές εκθέσεις ενώ συμμετείχε και σε διάφορες ομαδικές.Ενας από τους πίνακες του κοσμεί αίθουσα της Βουλής ο οποίος πουλήθηκε μαζί με άλλους και τα έσοδα στάληκαν στους πυρόπληκτους της Ηλείας στην Ελλάδα.

Σήμερα διατηρεί το δικό του εργαστήρι τέχνης διδάσκοντας μαθήματα ζωγραφικής ενώ διδάσκει ζωγραφική στα Επιμορφωτικά του Υπουργείου Παιδείας και σε Ολοήμερα σχολεία.