Σήμερα θα διαφανεί αν το ψευδοκράτος θα εφαρμόσει την επιβολή «δασμών» στα αγαθά προς εγκλωβισμένους

Σήμερα Τετάρτη, ημέρα που αποστέλλονται μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Unknown-1αγαθά και προμήθειες στους εγκλωβισμένους θα διαφανεί  κατα πόσο οι  κατοχικές αρχές θα επιμείνουν στην εφαρμογή της απόφασης του ψευδοκράτους για επιβολή “δασμών” .Η Κυπριακή Δημοκρατία εμφανίζεται αποφασισμένη να μην πληρώσει «δασμούς»ενώ η κυβέρνηση έθεσε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ενημερώνοντας τον και ζητώντας του να παρέμβει.

Σύμφωνα με τον  Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου η κυβέρνηση εξετάζει  και τις περαιτέρω ενέργειές σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο καταγγέλλοντας την Τουρκία,

Ανέφερε πως για το θέμα αυτό συναντήθηκε ήδη με αρμόδιο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία είναι ενήμερη για όλες τις εξελίξεις.

“Εάν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο θα προκαλέσει απανωτά προβλήματα στη διαβίωση των εγκλωβισμένων μας. Είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα. Η ενέργεια αυτή παραβιάζει τη Συμφωνία της Γ` Βιέννης και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει τις πολιτικές της διαστάσεις. Είναι μια από τις πολλές ενέργειες της κατοχικής δύναμης μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, όπως είναι και το θέμα των Μαρωνιτών”, σημείωσε.

Ο κ. Φωτίου είπε ακόμη πως “φαίνεται ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει λάβει και γραπτώς τις θέσεις του κατοχικού καθεστώτος για εφαρμογή από σήμερα Τετάρτη του μέτρου αυτού για τα αγαθά που θα στέλλονται, εκτός από τα φάρμακα”.