Γουϊλμπουρ Ρος: Ποίοι λόγοι τον ώθησαν να επενδύσει στην Τράπεζα Κύπρου

ÅÔÇÓÉÁ ÓÕÍÅËÅÕÓÇ ÔÑÁÐÅÆÁ ÊÕÐÑÏÕ

Ο Ρος μαζι με τον νέο πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου και κατα κόσμον αδίστακτο τραπεζίτη Γιοζεφ Ακερμαν στην πρόσφατη γ.συνελεύση των μετόχων της τραπεζας

Ο Αμερικανικός δισεκατομμυριούχος, μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, Γουϊλμπουρ Ρος δήλωσε ότι η απουσία μεγάλης αξίας στις παραδοσιακές αγορές τον ώθησε να επενδύσει στην Τράπεζα Κύπρου και στην ελληνική τράπεζα Eurobank, προτρέποντας παράλληλα τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί, παρά τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που καταγράφουν τα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε μεγάλη αξία στις παραδοσιακές αγορές” και για αυτό το λόγο “έχουμε μετακινηθεί στην Ελλάδα, στην Eurobank, και τώρα στην Τράπεζα Κύπρου”, είπε ο κ. Ρος σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με το CNBC, παρά το ασταμάτητο ράλι των χρηματιστηριακών αγορών στις ΗΠΑ, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής δήλωσε ότι θα συμβούλευε τους ιδιώτες επενδυτές να είναι προσεκτικοί.

“Σκεφτείτε το, είχαμε επανειλημμένα ιστορικά υψηλά επίπεδα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους” από τη Γουόλ Στριτ, ανέφερε ο Αμερικανός μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου.

Αυτό, σημείωσε, αποδεικνύει ότι “υπάρχουν όλο και λιγότερα πραγματικά φθηνά πράγματα”.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει ότι ο κ. Ρος έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, υπηρετώντας, όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, κάτω από το νεοκλεγέντα στη θέση του Προέδρου της Τράπεζας Γιόζεφ Άκερμαν, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank.

Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Ρος αντιπροσωπεύει ομάδα επενδυτών, η οποία κατέχει το 17% της Τράπεζας Κύπρου.

Τέλος, ο κ. Ρος χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τη μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας την περασμένη εβδομάδα, περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως πιθανή έγκαιρη ένδειξη για εφαρμογή ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στη νομισματική πολιτική.

“Νομίζω ότι το χρειάζονται αυτό”, στην Κίνα, κατέληξε.