Το ΑΚΕΛ απαντά σε κυβέρνηση-ΔΗΣΥ και Ν.Παπαδόπουλο


Το ΑΚΕΛ απάντησε στην κυβέρνηση και ΔΗΣΥcache_726x510_Crop_medium_431071_368969_1792017 αλλά και στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στ.Στεφάνου κατηγορεί την κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ οτι παραποιούν την ομιλία του Γ.Γ.του ΑΚΕΛ και ότι οι χειρισμοί του κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό έχουν αποενοχοποιήσει την Τουρκία .Ισχυρίστηκε δε πως η πολιτική του Ν.Παπαδόπουλου για νέα στρτηγική είναι “επικινδυνη” και ότι διευκολύνει τα διχοτομικλα σχέδια της Τουρκίας.

Στην απάντηση σε κυβέρνηση-και ΔΗΣΥ ανέφερε:

“Το ότι κυβέρνηση και ΔΗΣΥ για να απαντήσουν στον Άντρο Κυπριανού παραποιούν την ομιλία του, αυτό δείχνει ότι δεν έχουν επιχειρήματα να απαντήσουν στην τεκμηριωμένη κριτική του ΑΚΕΛ.
Ας μην συνεχίζουν να ισχυρίζονται ψευδώς, ότι το ΑΚΕΛ τάχα πίεζε τον κ. Αναστασιάδη να δεχτεί απαράδεκτες υποχωρήσεις, γιατί η ιστορία του καθενός είναι γνωστή και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυτό-εκτίθενται.
Η ουσία είναι μία, οι χειρισμοί του κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό έχουν αποενοχοποιήσει την Τουρκία, κανείς δυστυχώς δεν της αποδίδει ευθύνες για την αποτυχία στο Κρανς Μοντανά αλλά ούτε και για την επόμενη μέρα της διαδικασίας. Ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ επιτέλους ας σταματήσουν να θυσιάζουν το Κυπριακό στις προεκλογικές σκοπιμότητές. Ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ας μην επαναλαμβάνουν τον κακό εαυτό τους.”

Απάντηση στο Ν.Παπαδόπουλο

Στην απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ προς το επιτελείο Ν.Παπαδόπουλο ο κ. Στεφάνου ισχυρίζεται πως η πολιτική του είναι “επικίνδυνη επειδή διευκολύνει την Τουρκία να πετύχει τους διχοτομικούς της στόχους.”Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Όταν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του αναφέρονται στο κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 γνωρίζουν ότι αυτό αρχίζει με την Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία και την πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών; Τι θα λένε αλήθεια, οι συνεργάτες του κ. Παπαδόπουλου, ο κ. Σιζόπουλος που έχει αποκηρύξει τη Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία και η κ. Θεοχάρους που είναι υπέρ του ενιαίου κράτους;
Επειδή ακριβώς διαφωνούν επί της ουσίας ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έχει εξαφανίσει από τη ρητορική του τη συμφωνημένη βάση λύσης στο Κυπριακό. Η «νέα στρατηγική» που επαγγέλλεται ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος διευκολύνει την Τουρκία να πετύχει τους διχοτομικούς της στόχους, χωρίς κανένα πολιτικό κόστος, γι’ αυτό και είναι επικίνδυνη.
Το Κυπριακό έχει ανάγκη από υπεύθυνες και σοβαρές πολιτικές και όχι από κούφια και αόριστα συνθήματα.”