Ο ΔΗΣΥ κατηγορεί τον Γ.Περδίκη ότι παρεμβαίνει σε ανακριτικές διαδικασίες για το ΤΕΠΑΚ

Μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφ.ΠΟΛΙΤΗΣ με το οποίο στοχοποιείται ο πρόεδρος των Οικολόγων Γ.Περδίκης σχετικά με λειτουργό του Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος σε ατασθαλίες στο ΤΕΠΑΚ , ο ΔΗΣΥ  με ανακοίνωση του διερωτάται «με ποιο δικαίωμα και με ποιο κίνητρο παρεμβαίνει ο κ. Περδίκης σε ανακριτικές διαδικασίες για το ΤΕΠΑΚ»

Στην ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ προσθέτει:

«Τα πολιτικά πρόσωπα και ιδιαίτερα οι αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, με δημόσιες παρεμβάσεις τους μπορεί να προκαλούν πίεση πάνω σε διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δημόσιο τομέα.

Προκαλούν προβληματισμό κάποιες παρεμβάσεις που γίνονται υπέρ ή εναντίον πειθαρχικών ή και ανακριτικών ερευνών, κάποτε μάλιστα χωρίς πραγματική και σφαιρική γνώση των γεγονότων και των στοιχείων.

Ένα τέτοιο παράδειγμα που πρέπει να επισημάνουμε και να κακίσουμε είναι η παρέμβαση του Προέδρου του Κινήματος Περιβαλλοντιστών – Οικολόγων υπέρ συγκεκριμένου προσώπου στις έρευνες για τα σκάνδαλα στο ΤΕΠΑΚ.

Χωρίς να θέλουμε ή να μπορούμε  να προδικάσουμε τα αποτελέσματα της ανακριτικής διαδικασίας και σεβόμενοι πλήρως την αρχή φυσικής δικαιοσύνης ότι ο καθένας είναι αθώος μέχρι να αποδειχτεί σε δικαστήριο η ενοχή του, εντούτοις διερωτόμαστε με ποια λογική αλλά και με ποιο δικαίωμα ο κ. Περδίκης αποφαίνεται υπέρ ενός κατηγορούμενου, καλώντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενεργήσει ανάλογα;

Ο κ. Περδίκης που συνηθίζει να εμφανίζεται ως κριτής των πάντων και επικαλείται διαρκώς τη δεοντολογία και την ηθική στο δημόσιο βίο, ελέγχεται εν προκειμένω για ένα μεγάλο ατόπημα.

Αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει το όποιο βάρος μπορεί να έχει ως ένα πολιτικό πρόσωπο για να παρέμβει σε διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης δίνει ένα κάκιστο δείγμα συμπεριφοράς και δικαιολογημένα θα ξάνει τους πολίτες να σκεφτούν ότι τα κίνητρά του δεν είναι άλλα από αυτά του πελατειακού συστήματος και της άγρας ψήφων με κάθε αντίτιμο.»