Περίπου 700 προσκυνητές από τα κατεχόμενα μετέβησαν στο τέμενος Χαλά Σουλτάν

 

 

Περίπου 700 προσκυνητές από τα κατεχόμενα μετέβησαν σήμερα για προσκύνημα στο τέμενος Xαλά Σουλτάν στη Λάρνακα, με την ευκαιρία των εορτασμών του Κουρμπάν Μπαϊράμ ή Ίντ-αλ Άντχα.Unknown

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις δέκα το πρωί μετέβησαν στο τέμενος 4 λεωφορεία και μισή ώρα αργότερα ακολούθησαν άλλα πέντε. Μέχρι τις έντεκα το πρωί μετέβησαν στο τέμενος Χαλά Σουλτάν συνολικά 15 λεωφορεία, μεταφέροντας περίπου 700 προσκυνητές.

Τα λεωφορεία έφτασαν στο τέμενος με τη συνοδεία Αστυνομίας ενώ πάνω από την περιοχή υπερίπτατο ελικόπτερο της Αστυνομίας. Μέλη της Δύναμης θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι και την αναχώρηση των προσκυνητών γύρω στις τρεις το μεσημέρι.

Η Αστυνομία έλαβε αυστηρά μέτρα ασφαλείας κλείνοντας το δρόμο περίπου 300 μέτρα από την είσοδο του τεμένους ενώ δεν επέτρεψε σε άλλους επισκέπτες να επισκεφθούν το χώρο. Η είσοδος στο περιβάλλοντα χώρο του τεμένους απαγορεύτηκε και στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση της Αστυνομίας για ομαλή διέλευση των λεωφορείων με τους προσκυνητές από τη Λευκωσία μέχρι και το τέμενος Χαλά Σουλτάν συμμετέχουν μέλη της Τροχαίας, της ΜΜΑΔ και των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λευκωσίας και Λάρνακας.