Νικόλας Παπαδόπουλος:«Οταν πριν ένα μήνα ζητούσα έγγραφα για ενημέρωση ο Πρόεδρος αρνήθηκε»

Σε νέα δηλωση του   ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Νικόλας Παπαδόπουλος για τα έγγραφα που έστειλε ο Ν.Αναστασιάδης επιλεκτικά στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στην εφ.ΠΟΛΙΤΗΣ  και σε άλλους 58, τονίζει πως όταν πριν ένα μήνα είχε ζητήσε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερωθεί με τα απαραίτητα έγγραφα ο ίδιος αρνήθηκε.imagew-4.aspx

Η δηλωση Νικόλα Παπαδόπουλου είναι η πιο κάτω:

«Πριν από ένα ακριβώς μήνα, στις 4 Αυγούστου 2017,  με επιστολή μου προς τον κ. Αναστασιάδη, είχα ζητήσει να μας εφοδιάσει με τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να είμαστε σε θέση να εισηγηθούμε μέτρα και κινήσεις προς αντιμετώπιση μελλοντικών τουρκικών κινήσεων αλλά και να ασκήσουμε το ρόλο μας εντός και εκτός του Εθνικού Συμβουλίου.

Με την επιστολή μου, ζητούσα ουσιαστικά να μας δοθούν τα έγγραφα, τα οποία είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης να αποστείλει στο Εθνικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα:
1.Τις προτάσεις που υπόβαλε ο κ. Αναστασιάδης στην Ελβετία στις 5,6 και 7 Ιουλίου 2017.
2.Το έγγραφο Γκουτιέρες για το Μηχανισμό Εφαρμογής της  λύσης.
3.Το τρίπτυχο με τις «συγκλίσεις-εκκρεμότητες».
4.Την επιστολή του κ. Αναστασιάδη προς τα Ηνωμένα Έθνη και ξένους ηγέτες, μετά την διάσκεψη του Κραν Μοντάνα.
5.Το «κοινό έγγραφο» Άιντε για την Ασφάλεια.
6.Όλα τα υπόλοιπα έγγραφα των διαπραγματεύσεων.

Δυστυχώς, ένα ολόκληρο μήνα μετά, δεν έχω λάβει κανένα έγγραφο αλλά και καμία απάντηση στην επιστολή μου.  Αντίθετα, ο κ. Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος ομολόγησε, προτίμησε στις 11 Αυγούστου, να στείλει απόρρητα έγγραφα και ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις μόνο στον κ. Άντρο Κυπριανού, επιλεγμένους δημοσιογράφους και πολίτες, πρόσωπα δηλαδή που στηρίζουν την πολιτική του στο Κυπριακό και χειροκροτούν τον ίδιο.
Καλώ τον κ. Αναστασιάδη να σεβαστεί επιτέλους το θεσμό τον οποίο οφείλει να υπηρετεί και να σταματήσει να ενεργεί ως εντολοδόχος μιας μικρής ομάδας χειροκροτητών.»

Επιστολή Νικόλα Παπαδόπουλου προς τον κ. Αναστασιάδη, με ημερομηνία  4 Αυγούστου.(pdf)