Η Μαρία Σολομωνίδου κατήγγειλε δημοτικό σύμβουλο της ΕΔΕΚ για απόσπαση ποσού 10χιλ. ευρώ από συναυλία της Δ.Βανδή

*Και  για συναλλαγές  με αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

*Διαψεύδει ο Βάσος Δημητρίου

Η υπάλληλος του Δήμου Πάφου Μαρία Σολομωνίδου, που τελεί σε διαθεσιμότητα για ακόμη ένα μήνα κατήγγειλε σήμερα στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και στο Γενικό Εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το δημοτικό σύμβουλο Βάσο Δημητρίου για τη συναυλία της Δέσποινας Βανδής και την οικονομική διαχείριση του Σωματείου Παφιακός προς προσωπικό του όφελος.images

Στην επιστολή της η Μ. Σολομωνίδου υποστηρίζει ότι ο δημοτικός σύμβουλος με ψευδείς παραστάσεις παραπλάνησε το δημοτικό συμβούλιο του Δ. Πάφου και ενώ είχε αποσπάσει το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ για την εν λόγω συναυλία, με το πέρας αυτής, ζήτησε το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ, το οποίο του εγκρίθηκε με το πρόσχημα, όπως είναι ο ισχυρισμός, ότι η συναυλία δεν είχε ανάλογη επιτυχία και ότι το σωματείο κινδύνευε να κλείσει.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει στην καταγγελία της η Μ. Σολομωνίδου, του χαρίστηκε ο φόρος θεάματος και για τη συναυλία δεν παρουσιάστηκε ο αριθμός πώλησης των εισιτηρίων και δεν πληρώθηκαν οι σχετικές φορολογίες.

Επίσης, στην καταγγελία της ισχυρίζεται ότι ο κ. Δημητρίου, ως μέλος της Πολεοδομικής Επιτροπής και ως μέλος της Εποπτικής Επιτροπής του ΣΑΠΑ, λάμβανε χορηγίες από διάφορους επιχειρηματίες, οι οποίοι υπέβαλλαν συγκεκριμένες αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες και δεν τους δίνονταν οι νόμιμες αποδείξεις.

Περαιτέρω, στην επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και στο Γενικό Εισαγγελέα η Μ. Σολομωνίδου κάνει αναφορά για οικονομικό χειρισμό του Σωματείου Παφιακός με στόχο το προσωπικό του όφελος και για την έκδοση παράνομων λαχείων και στημένες κληρώσεις.

Προβάλλει, τέλος τον ισχυρισμό, ότι ο κ. Δημητρίου κέρδισε με ψευδείς παραστάσεις δύο φορές αυτοκίνητα από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, με τα οποία έκανε συναλλαγή, ώστε να εξασφαλίσει το τωρινό του ιδιωτικό όχημα.

Ο Βάσος Δημητρίου κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την καταγγελία της Μ. Σολομωνίδου ανέφερε ότι εδώ και 21 χρόνια υπηρετεί τον Παφιακό σύνδεσμο και ότι η συνεισφορά του είναι γνωστή σε όλους.

Όσον αφορά τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, ο κ. Δημητρίου είπε ότι όλοι γνωρίζουν ότι ήταν ζημιογόνος και ότι ο Παφιακός Σύλλογος Αθλοπαιδιών και όχι ο Β. Δημητρίου, όπως είπε, ζήτησε επιπρόσθετη επιχορήγηση των 23 χιλιάδων ευρώ, ποσό το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

Ένας από τους λόγους, δήλωσε, είναι ότι διοργανώθηκε με εισήγηση του Δημάρχου Πάφου η συναυλία του Σάκη Ρουβά μία εβδομάδα μετά από αυτή της Δέσποινας Βανδή.

“Δεν με εκπλήττει”, είπε ο κ. Δημητρίου, “η καταγγελία της Μαρίας Σολομωνίδου, που πιθανόν να μην γνωρίζει τη συνεισφορά μου στο Σωματείο” και πρόσθεσε ότι όχι τυχαία τον έχουν μάλιστα ανακηρύξει και επίτιμο πρόεδρο.

Πρόσθεσε, επίσης, πως έχει ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει ποινική υπόθεση για χρέη προς τη διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας και πως τα κάλυψε με προσωπικό του χρέος του ποσού των 20 χιλ. Ευρώ, αλλά και ότι έδωσε και άλλα επιπρόσθετα χρήματα.

“Εγώ ήμουν η αιτία που έχω ανακαλύψει τα σκάνδαλα που εμπλέκεται η Μ. Σολομωνίδου, ο σύζυγος της και ο Δήμαρχος Πάφου και ανέμενα αυτή την εξέλιξη”, ανέφερε περαιτέρω.

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς της Μ. Σολομωνίδου για οικονομικό χειρισμό του Σωματείου Παφιακός με στόχο το προσωπικό του όφελος και για την έκδοση παράνομων λαχείων και στημένες κληρώσεις, ο κ. Δημητρίου είπε ότι αυτά είναι ψεύδη.