Θερίζει το ψύχος στις ΗΠΑ

Ο απολογισμός των θυμάτων της σφοδρής χιονοθύελλας που έχει σαρώσει την περιοχή του Μπάφαλο στις βορειοανατολικές ΗΠΑ αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και ανήλθε στους 13 νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές που φοβούνται ότι την περιοχή θα πλήξουν πλημμύρες εξαιτίας της τήξης του χιονιού.Buffalo snowstorm

Δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους ενώ απομακρύνονταν από κατοικία η στέγη της οποίας ήταν έτοιμη να καταρρεύσει από το βάρος του χιονιού και ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, ανακοινώθηκε.

Το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1,80 μέτρο στην περιοχή από την Τρίτη, μια ποσότητα μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη που γενικά πέφτει σε διάστημα 1 έτους.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Μπάφαλο, τον Μπάιρον Μπράουν, έχουν ήδη καθαριστεί σχεδόν 30.000 τόνοι χιονιού, δηλαδή η ποσότητα που μπορούν να μεταφέρουν 1.500 φορτηγά.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια μικρή ύφεση των φαινομένων, η κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους παρέμενε απαγορευμένη και οι αρχές προειδοποιούν για τους κινδύνους που υπάρχουν, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να σεβαστούν τις απαγορεύσεις να κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο προκειμένου να βοηθήσουν στο να ανοίξουν οι δρόμοι.

Ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει αύριο και την Κυριακή και η θερμοκρασία να ανέλθει από τους -2 βαθμούς Κελσίου σήμερα στους 11 βαθμούς Κελσίου αύριο και 15,5 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, εντείνοντας τους φόβους για πρόκληση πλημμυρών που θα προκληθούν όταν θα λιώσουν οι όγκοι χιονιού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χιονοθύελλας, ορισμένοι οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους για 2 ημέρες. “Αρχίσαμε τελικά να κινούμαστε. 50 ώρες αργότερα” ανέφερε χαρακτηριστικά χθες το μουσικό συγκρότημα νντερπολ στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ένα ζευγάρι στο Χάμπουργκ, νότια του Μπάφαλο, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε παγιδευτεί για 3 ημέρες στο σπίτι του. “Φοβηθήκαμε λίγο, καθώς κανείς δεν μπορούσε να οδηγήσει, έτσι εάν χρειαζόμασταν κάτι θα ήταν λίγο δύσκολο” είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Άλεξ Κλίαρι.

Τουλάχιστον 30 στέγες έχουν καταρρεύσει υπό το βάρος του χιονιού, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν δεκάδες οικογένειες από τις εστίες τους.

Μεταξύ των νεκρών, πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από καρδιακή ανακοπή καθώς προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι που βρισκόταν μπροστά στο σπίτι τους με φτυάρια ή με εκχιονιστικά μηχανήματα, κάτι που οι αρχές συμβουλεύουν τα πρόσωπα ορισμένης ηλικίας να μην κάνουν.

Επίσης, δύο άνθρωποι απεβίωσαν λόγω υποθερμία