«Επαιζε» το δερματολόγο και του φόρεσαν χειροπέδες

Διάταγμα κράτησης δυο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 41χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες, μετά από πληροφορία για εξάσκηση του ιατρικού επαγγέλματος κατά παράβαση της νομοθεσίας.Unknown-2

Ο δικηγόρος του υπόπτου δεν έφερε οποιανδήποτε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, ο οποίος φέρεται να πραγματοποιούσε διάφορες επεμβάσεις αισθητικής ιατρικής, σε διαμέρισμα στη Λεμεσό, στο οποίο χθες παρουσιάστηκε ως πελάτης γυναίκα αστυνομικός.

Ο 41χρονος που… έπαιζε τον ειδικό δερματολόγο είναι τελικά κομμωτής, ο οποίος ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε ότι για τη διενέργεια τέτοιου είδους θεραπειών χρειάζεται ειδική άδεια. Και ανέφερε στους ανακριτές ότι είχε κάνει στο παρελθόν κάποια σεμινάρια τα οποία θεώρησε ότι ήταν αρκετά.

Ο φερόμενος ως γιατρός συνελήφθη  στα πλαίσια επιχείρησης του ΟΠΕ σε υποστατικό που λειτουργούσε ως ιατρείο και αφού υπό κάλυψη γυναίκα αστυνομικός έκλεισε ραντεβού για μπότοξ και ακολούθως του πέρασε χειροπέδες.

Η υπόθεση διερευνάται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, στον οποίον ο ύποπτος δεν είναι εγγεγραμμένος, ενώ δεν παρουσιάζεται να κατέχει οποιοδήποτε πτυχίο ιατρικής με ειδικότητα τη δερματολογία.

Από το διαμέρισμα που λειτουργούσε ως ιατρείο, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, όπως φαρμακευτικά σκευάσματα και ενέσεις τα οποία όπως διαπιστώνεται εισήγαγε από το εξωτερικό και αναμένεται να τεθούν κάτω από το μικροσκόπιο του κρατικού Χημείου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια χίλιες αχρησιμοποίητες ενέσεις, αριθμός από διάφορα φάρμακα και τρία διπλώματα διαφόρων πανεπιστημίων.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση εξάσκησης ιατρικού επαγγέλματος από μη προσοντούχο πρόσωπο κατά παράβαση του περί Εγγραφής Ιατρών Νόμου.